avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Buna ziua,

Unchiul meu a decedat acum 9 ani. Acesta a deținut un apartament ce a fost achiziționat fiind căsătorit, in 1983. In 1986, soția lui a introdus acțiune de divorț si partaj iar la partaj a renunțat voluntar pentru ca unchiul meu a despăgubit-o cu o jumătate din contravaloarea apartamentului (in prezenta a doi martori care au decedat intre timp).
In 2011, am luat legătura cu fosta soție telefonic si i-am solicitat sa meargă la notar sa-mi dea o declarație ca nu mai are nici o pretenție asupra patrimoniului unchiului meu întrucât a fost despăgubită. M-am deplasat la domiciliul acesteia unde am găsit-o pe fiica ei, in prezenta căreia am vorbit la telefon cu fosta soție a unchiului ce nu a fost acasă in perioada respectiva. De comun acord i-am lăsat nepoatei acesteia o suma de bani pentru redactarea declarației, ca nu are pretenții, la notar si înaintarea ei către adresa mea. Ulterior am luat legătura telefonic cu fosta soție care mi-a comunicat ca nu vrea sa mai îmi trimită declarația si ca nu are nici o pretenție.
Intenționând sa deschid succesiunea in 2021, am constatat ca in cartea funciara este menționat căsătorit la numele unchiului meu. In 2014, fosta soție a decedat, in viată rămânând fiica ei. Întrucât nu găsesc înțelegere la aceasta, care este modalitatea legala privind dezbaterea taxei de succesiune si ce trebuie sa fac?

Mulțumesc!

Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:49, 28 Februarie 2021
Daca nu va înțelegeți mergeti la avocat ca sa va inițieze procesul după ce vede actele.
In conditiile aratate, este clar ca nu va intelegeti cu privire la dezbaterea succesiunii.
In acest caz, este indicat sa contactati un avocaat din localitatea dvs. Mergeti cu actele la acesta. Urmand ca, dupa incheierea contractului de asistenta juridica, avocatul sa faca toate demersurile in numele dvs.
Problema se rezolva doar prin instanta.doar dupa ce studiază actele , cazul un avocat va poate spune exact

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Annyberto Annyberto Bună, soțul meu a decedat, trebuie sa fac act de moștenire în decurs de 6 luni, cum procedez în condițiile în care soțul meu a mai fost căsătorit, ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica tobescu tobescu V-as ruga sa mi dati un raspuns la speta urmatoare: - pentru bunica nu s-a facut succesiune; - pentru unchi s-a facut succesiunea; - pentru mama nu s-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va expun situația: tatăl meu a murit acum 10 ani. ... Claus17 Claus17 Buna ziua. Va expun situația: Tatăl meu a murit acum 10 ani. El a fost căsătorit a doua oară cu o alta femeie, care trăiește in ziua de azi. Tatăl meu ... (vezi toată discuția)