avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Baza legala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Baza legala

Care este legatura dintre un contract de munca si/sau contact cu furnizorii si termenul baza legala. Poate fi considerat contractul de munca, baza legala?

In cadrul legislatiei privind protectia datelor, contractul este o baza legala? Astfel angajatorul nu este obligat sa obtina consimtamantul pentru procesarea datelor angajatului.?
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2018
Lucian1987, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:30, 22 Decembrie 2018
La prima vedere, nu ar exista nicio legatura ,intrucat sunt supuse unor prevederi diferite.

Ne puteti da mai multe detalii despre situatia respectiva?
La firma la care eu lucrez, dezvoltam software la comanda pentru clienti din UE dar si din afara UE. Facturarea se face in anumite situatii cu numele angajatului pe factura (motivele fiind diverse spre ex, clientul a cerut asta pentru ca a ales sa lucreze cu angajatul x la rata de y euro, sau pentru ca transmitem time sheets cu numele angajatului, activitatea si numarul de ore lucrate). Datele sunt minimizate, adica nu includ decat numele care in multe cazuri este trecut si pe contractul cu clientul.

Întrebarea este, daca încălcam prevederile GDPR privind numele angajatului pe factura? Conform GDPR Art. 5 lic. c, datele respecta principiul minimizarii . In acesta ecuatie avem baza legala oferita de contractul de munca, contractul cu clientul, motivatia (in vederea indeplinirii obligatiilor contactuale).

Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca se încălca prevederile GDPR privind numele angajatului pe factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gdpr raluca:raluca raluca:raluca Buna ziua! Am lucrat la o multinaționala , in urma unor discuții mi-am dat demisia cu acordul părților. După ce am plecat din companie s-a pus un ... (vezi toată discuția)
Legislatie gdpr - birou de copiat acte Alina Maria 1 Alina Maria 1 Buna ziua. As dori sa adresez o intrebare in ceea ce priveste legislatia GDPR… in cazul unui birou de copiat acte, daca se doreste comunicarea cu institutii ... (vezi toată discuția)
Politica gdpr la achizitii online. obligatii. Octavian1978 Octavian1978 Detin un sit online unde vindem la clienti preponderent persoane fizice. Odata cu produsul trimitem la client factura pe care apare numele acestuia si adresa ... (vezi toată discuția)