avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Activitate Vladdddddd

Activitate Vladdddddd

Buna ziua. Ma confrunt cu următoarea speță:
După cum știți legislația privind locurile de parcare spune in felul următor:
Pentru construcţii de locuinţe colective sau semicolective cu acces şi lot folosit în comun:

* se va asigura minim 1(un) loc de parcare pentru fiecare apartament cu suprafaţa construită desfăşurată de maxim 100 mp;

Acum, ca am lamurit acest lucru, trecem mai departe. Intr-un anume complex rezidențial de locuințe semicolective, unde sunt atat locuri de parcare puse la vanzare de dezvoltator, cât și loturi de parcare comuna, unde se parchează pe scurt primul venit primul servit,
se montează bariere.

Acum, nu pot spune că este o problema și ma deranjează acest lucru, ba chiar, am fost și de acord cu montarea acestora. Însă din ce am inteles, asociația de proprietari, repet, asociația de proprietari, a luat decizia de a restricționa accesul in complex locatarilor care nu au loc de parcare cumparat.
Restricția funcționează in felul următor:
- dacă nu am loc cumparat, nu am voie in complex mai mult de 24 de ore, și in orice caz nu mai mult de 6 zile consecutive. Cu alte cuvinte duminica nu mai parchez in complex, parchez pe unde apuc, chiar dacă am loturile de parcare comună unde as avea loc. De asemenea tot asociația vrea sa introducă “pedepse” pentru locatarii care parchează in interiorul complexului neregulamentar, aceste pedepse însemnând ca dacă eu parchez masina pe trotuar, ma baga in baza de date și nu mi se mai permite accesul in complex.

Pentru cine a reusit sa ajungă pana la final, va rog frumos, este legal sa nu ma lași sa intru in complex, mai ales ca locuri la liber ar fi? Și de asemenea, cine ar fi vinovat in situația de fata, dezvoltatorul ca nu a făcut “apartamentul și locul de parcare” sau asociația ca îmi îngrădește accesul in complex.
Practic sunt obligat sa dau 20.000€ pe un loc de parcare, iar eu consider că nu e un preț corect.
Mulțumesc.
Respectare CVC apartament referitor la modificarea fațadei blocului
Buna ziua. Pe scurt in contractul de vanzare cumpărare este specificat de către dezvoltator ca eu ca proprietar nu am dreptul sa modific balconul. Eu doresc închiderea acestuia cu sticlă culisantă pe șină, iar in cvc scrie că nu am voie sa îl închid decât cu termopan respectiv PVC de culoare albă.
Intrebarea mea este urmatoarea: ce mi se poate intampla dacă aleg sa nu respect ce scrie in cvc și voi inchide cu sticla? Având in vedere ca dezvoltatorul a vândut, nu vad ce “putere” sau interese ar mai avea. Mulțumesc anticipat
Bună ziua. Recent am găsit o masina second hand care are motor de 3.0 și după cum stim impozitul este măricel și nu își permite oricine. Pentru mine plata impozitului nu ar fi o problema dar vânzătorul mi-a spus ca masina este scoasă de la impozit și are dovada. Acum, nu vreau sa fiu penibil și sa nu recunosc ca 2500 de lei/an sunt o suma mica, și in concluzie as vrea o lămurire cu privire la ceea ce înseamnă ca masina e scoasă de la impozit. Dacă de exemplu o trec pe numele meu normal ar fi sa nu mai rămână scoasă, corect? Mulțumesc frumos.