Cum ar fi de procedat in situatia urmatoare:
Se doreste dezbaterea mostenirii de catre totii membrii, dar cu toate acestea una dintre acestea persoane cand se ajunge la notar nu se mai prezinta, evita interactiunea si in final nu participa la acest demers. Precizez ca respectiva persoana in mod constant afirma niste asteptari care nu sunt realiste si in consecinta amana procedeul prin neprezentare.
Ar putea fi aceasta scoasa din drepturile de mostenitor in situatia data?
Tin sa precizez ca ma aflu intr-un proces penal, in calitate de victima, deoarece mi-a fost furat cardul, am fost amenintata etc.
Despre situatia specificata, a aparut in ziar un articol in care imi este publicat numele complet, in clar, ba mai mult se dau detalii personale despre cum am fost amenintata si despre codul pin etc.
Intrebarea mea este urmatoarea, dat fiind faptul ca mie nu mi s-a cerut niciodata acordul de a se publica vreon articol similar si cunoscand reglementarile GDPR prin care trebuie sa ti se ceara aprobarea, este sau nu incalcat dreptul meu la intimitate si tot ce tine de GDPR? Ce as putea face in acest sens?
Mentionez ca sunt profund deranjata de faptul ca numele imi apare public.
Cu toate acestea incerc sa inteleg daca exista vreon act notarial prin care rudele sa nu poata avea pretentii, chiar si in cazul parintilor supravetuitori.
Astept cu interes raspunsul dvs,
Intr-o relatie de concubinaj, in cazul in care cele 2 persoane se hotarasc sa cumpere un apartament impreuna, si au drept comun asupra imobilului, exista vreon act notarial (exemplu: testament) prin care sa se asigure dreptul la mostenire total, (fara a fi atacabil de celelalte rude) - persoanei in viata, in cazul in care partenerul decedeaza?
Mentionez ca mama detine o adeverinta in temeiul Legii fondului funciar nr 18/1991. Pe aceasta este trecuta doar ea; ea mai are o sora, are si aceasta drept de proprietate asupra pamantului?
Care ar fi pasii pe care trebuie sa-i urmam pentru a intra in posesia titlului de proprietate?