avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate Adriss

Activitate Adriss

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pt raspuns.Asta fac,intreb...Daca murea tatal,d.na nu ar fi avut pretentii decat la ajutor din partea mea,avand gospodaria proprie.Ei locuiau separat,este vorba despre sat,la tara, oameni in varsta care se ajutau reciproc in ciuda parerilor consatenilor fara sa.si puna problema"cui ramane averea".Nu.i nici un capat de tara ca ramane Primariei,eu consider ca mi.am facut datoria fata de ea, ca om.Dumnezeu s.o odihneasca!Oamenii la tara nu isi pun problema actelor,pt ca nu stiu si nici nu vor,intotdeauna va fi problema urmasilor sa rezolve (cadastru,intabulare,sucesiuni dupa parintii-parintilor).

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Casa a luat foc,asa s.a stins si biata femeie,intoxicata cu fum.

KMK a scris:

Mai cautati prin casa, poate gasiti un inscris, nu trebuie sa fie trecut sus ca este testament, important este sa rezulte vointa, sa fie datata si semnata. Data poate sa rezulte si din cuprinsul inscrisului, nu este bai daca nu este trecut jos.

Mentionez ca nu se punea problema decesului d.nei,acesta s.a produs in urma unei intoxicari cu fum,subit.Am mers la I.M.L am luat trupul,l.am imormantat crestineste.Nu are alte rude,mostenitori directi dar nici nu ma pot ingriji de casa si curtea ramase parasite neavand ceva la mana.Nu este ok nici ca primaria satului,statul sa.si insuseasca acel teren in lipsa unui proprietar care dupa mine,de drept este tatal meu acesta muncind in toti acesti ani acolo.El are casa lui,este batran, evident eu doresc sa ma ocup de acea gospodarie.

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Din păcate, concubinajul nu produce efecte juridice!
Ar fi trebuit să întocmească un testament, măcar olograf (scris, datat, semnat de către doamnă)!
În contextul arătat, ați putea obține cel mult cheltuielile de înmormântare, apreciez că are incidență gestiunea de afaceri, prevăzută de art 1330 Cod Civil!

Buna ziua! Tatal meu in varsta de 74 ani acum, a trait 15 ani in concubinaj cu o d.na singura,fara sot,fara copii.Aceasta imi era ca o a 2a mama.Intre timp aceasta a decedat, eu fiind singura care m.am ocupat de imormantare si toate cele necasare neavand pe nimeni altcineva.Acesteia i.a ramas o casa(undeva in provincie) si m.ar interesa in ce calitate tatal meu o poate mostenii pe aceasta,ei fiind practic in concubinaj de atatia ani?
Actele sunt de durata. As putea plati pt cadastru/intabulare si intre timp sa mergem si la notar?
Pot pune ca si clauza la donarea unui teren in provincie al mamei , tot ce tine de imormantare?.Ea nu locuieste cu mine sta la o sora care nu are pretentii.

Tot in aceasta situatie as dori sa stiu daca nu exista cadastru si intabulare pe teren le pot face dupa donatie?