Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Fratele meu este pensionat pe caz de boala cu grad I de handicap locomotor. Locuieste la parterul unui bloc cu 4 nivele si ii este foarte greu sa coboare scarile de la intrare. Sunt interesata sa-i construiesc un balcon pe unde sa aiba o intrare separata dar mult mai facila si nu stiu ce demersuri trebuie sa fac, sau carei institutii sa ma adresez. In acelasi timp vreau sa-i "reabilitez" apartamentul dar nu stiu daca Primaria de care apartinem ii poate subventiona in freun fel cheltuielile. Mentionez ca apartamentul se afla intr-o stare jalnica, iar reabilitarea de care are nevoie nu este un moft.
In speranta ca ma ve-ti ajuta cu un sfat sau o parere, va multumesc anticipat.
Nu face nimic!!!
Avem avocat...atata doar ca nici el nu a avut pana acum de-aface cu astfel de cazuri. Ne-am hotarat sa cautam toti salariatii informatii care ne-ar putea ajuta...si sa le punem cap la cap.Nu de alta dar timp de 9 ani cat am fost salariatii societatii ne-am luat destule bobarnace.
Oricum...multumim foarte mult pt intelegere si ajutor!
Oricum va multumim foarte foarte foarte mult pt confirmare si mai ales pt promptitudine!=D>
Maine avem infatisare la Tribunal....si suntem in "bataia vantului" pt ca nu se inghesuie nimeni sa ne dea detalii.
Va mai deranjez cu o singura intrebare: ce lege permite societatii sa nu ne dea si prema de Craciun din moment ce....in CCM la nivel de unitate este prevazuta?
Noi....am descoperit in CODUL FISCAL la Titlu III, Capitolul III, art.55 - (4) : "Urmatoarele sume nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit: lit. j) : sumele reprezentand platile compensatorii, calculate pe baza salariilor medii nete pe unitate, primite de persoanele ale caror contracte individuale de munca au fost desfacute ca urmare a concedierilor colective...."
Este valabil doar la bugetari, sau face referire la altceva? Va multumim.
La multi ani tuturor!!!!Ma bucur ca v-am "gasit"!!!
Apelez la dvs in numele a 30 de cetateni,care va solicita sprijinul in aflarea unor raspunsuri la urmatoarele intrebari legate de concedierea colectiva
- platile compensatorii se impoziteaza?
-daca am fost angajati ai societatii pana pe 7 Decembrie (inclusiv), putem beneficia de prima de Craciun?
-avand in vedere faptul ca suntem in plin proces cu administatorii societatii, putem cere plata unor daune-interese, tinand cont ca timp de 5 luni de zile nu ne-au fost platite drepturile salariale si obligatiile la stat dar s-au platit furnizori?