Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Fratele meu este pensionat pe caz de boala cu grad I de handicap locomotor. Locuieste la parterul unui bloc cu 4 nivele si ii este foarte greu sa coboare scarile de la intrare. Sunt interesata sa-i construiesc un balcon pe unde sa aiba o intrare separata dar mult mai facila si nu stiu ce demersuri trebuie sa fac, sau carei institutii sa ma adresez. In acelasi timp vreau sa-i "reabilitez" apartamentul dar nu stiu daca Primaria de care apartinem ii poate subventiona in freun fel cheltuielile. Mentionez ca apartamentul se afla intr-o stare jalnica, iar reabilitarea de care are nevoie nu este un moft.
In speranta ca ma ve-ti ajuta cu un sfat sau o parere, va multumesc anticipat.
Buna ziua !
Conform art. 60 din Legea nr. 448/2006, autorităţile publice centrale şi locale au obligaţia realizării adaptărilor pentru a permite accesul persoanelor cu handicap în aria instituţiilor publice . In cazul prezentat de dvs. aceste prevederi nu sunt incidente astfel ca eventualele costuri de adaptare vor fi suportate de dvs. . Este putin probabil ca pe aceste vremuri de criza sa se gaseasca si aloce fonduri din bugetul primariei pentru edificarea acestei contructii (fara a minimaliza situatia dificila in care se regasesc persoanele cu dizabilitati ) .
In plus , asa cum a precizat si colega avocat anterior trebuie sa obtineti si autorizatia de constructie aferenta , in baza legii 50/1991 , republicata , cu modificarile si completarile ulterioare , in acest sens trebuind sa va adresati primariei locului situarii imobilului .
Realizarea unui balcon cum vreti sa faceti dumneavoastra este foarte costisitoare. Sfatul meu este sa chemati o firma sa vada pozitia scarilor de la parter, a usilor de acces si posibilitatea de realizare a unei rampe.
Pe baza proiectului prezentat de firma va adresati in scris presedintelui si solicitati acordul asociatiei de proprietari/locatari pentru realizarea acestei lucrari. Puteti cere ca la aceasta lucrare sa participe asociatia cu jumatate din suma si dvs. cu jumatate.
Dupa ce ati obtinut acest acord, megeti la primarie si obtineti toate autorizatiile necesare.