avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... impozitarea platilor compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

impozitarea platilor compensatorii

La multi ani tuturor!!!!Ma bucur ca v-am "gasit"!!!
Apelez la dvs in numele a 30 de cetateni,care va solicita sprijinul in aflarea unor raspunsuri la urmatoarele intrebari legate de concedierea colectiva
- platile compensatorii se impoziteaza?
-daca am fost angajati ai societatii pana pe 7 Decembrie (inclusiv), putem beneficia de prima de Craciun?
-avand in vedere faptul ca suntem in plin proces cu administatorii societatii, putem cere plata unor daune-interese, tinand cont ca timp de 5 luni de zile nu ne-au fost platite drepturile salariale si obligatiile la stat dar s-au platit furnizori?

Va multumim!
Cel mai recent răspuns: danuka75 , utilizator 22:23, 7 Ianuarie 2008
- platile compensatorii inseamna salarii, prin urmare se impoziteaza

- primele de craciun se dau dar ramane la latitudinea angajatorului,indiferent de perioada lucrata

-puteti cere daune, parerea mea
Noi....am descoperit in CODUL FISCAL la Titlu III, Capitolul III, art.55 - (4) : "Urmatoarele sume nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit: lit. j) : sumele reprezentand platile compensatorii, calculate pe baza salariilor medii nete pe unitate, primite de persoanele ale caror contracte individuale de munca au fost desfacute ca urmare a concedierilor colective...."

Este valabil doar la bugetari, sau face referire la altceva? Va multumim.
spre rusinea mea, aveti dreptate, asa este dar sunt limitate la salariu mediu net pe firma/societate...
Oricum va multumim foarte foarte foarte mult pt confirmare si mai ales pt promptitudine!=D>
Maine avem infatisare la Tribunal....si suntem in "bataia vantului" pt ca nu se inghesuie nimeni sa ne dea detalii.
Va mai deranjez cu o singura intrebare: ce lege permite societatii sa nu ne dea si prema de Craciun din moment ce....in CCM la nivel de unitate este prevazuta?
vreo hotarare AGA, ceva?:D

Alte discuții în legătură

Salar compensatoriu cukrasz_kata cukrasz_kata Buna seara! doresc sa aflu ca salariul compensatoriu ce se primeste la concedieri colective se impoziteaza sau nu? Am citit in codul fiscal art.55 alin 4., ca ... (vezi toată discuția)
Retineri salarii compensatorii dan_nicolae dan_nicolae buna, va rog sa imi spuneti ce retineri se fac pentru salariile compensatorii acordate ca urmare a deciziei de disponibilizare a angajatilor prin desfiintarea ... (vezi toată discuția)
Impozitarea platilor compensatorii cmihaelaalina cmihaelaalina platile compensatorii brute acordate in urma concedierilor colective, sunt supuse acelorasi imozite si taxe ca si salariul (cas, cass, somaj, imp pe ... (vezi toată discuția)