La multi ani tuturor!!!!Ma bucur ca v-am "gasit"!!!
Apelez la dvs in numele a 30 de cetateni,care va solicita sprijinul in aflarea unor raspunsuri la urmatoarele intrebari legate de concedierea colectiva
- platile compensatorii se impoziteaza?
-daca am fost angajati ai societatii pana pe 7 Decembrie (inclusiv), putem beneficia de prima de Craciun?
-avand in vedere faptul ca suntem in plin proces cu administatorii societatii, putem cere plata unor daune-interese, tinand cont ca timp de 5 luni de zile nu ne-au fost platite drepturile salariale si obligatiile la stat dar s-au platit furnizori?
Noi....am descoperit in CODUL FISCAL la Titlu III, Capitolul III, art.55 - (4) : "Urmatoarele sume nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit: lit. j) : sumele reprezentand platile compensatorii, calculate pe baza salariilor medii nete pe unitate, primite de persoanele ale caror contracte individuale de munca au fost desfacute ca urmare a concedierilor colective...."
Este valabil doar la bugetari, sau face referire la altceva? Va multumim.
Oricum va multumim foarte foarte foarte mult pt confirmare si mai ales pt promptitudine!=D>
Maine avem infatisare la Tribunal....si suntem in "bataia vantului" pt ca nu se inghesuie nimeni sa ne dea detalii.
Va mai deranjez cu o singura intrebare: ce lege permite societatii sa nu ne dea si prema de Craciun din moment ce....in CCM la nivel de unitate este prevazuta?