avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... impozitarea platilor compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

impozitarea platilor compensatorii

platile compensatorii brute acordate in urma concedierilor colective, sunt supuse acelorasi imozite si taxe ca si salariul (cas, cass, somaj, imp pe venit)?:help:
Cel mai recent răspuns: heraramus , utilizator 18:37, 31 Ianuarie 2009
cmihaelaalina a scris:

platile compensatorii brute acordate in urma concedierilor colective, sunt supuse acelorasi imozite si taxe ca si salariul (cas, cass, somaj, imp pe venit)?:help:
Daca vorbim de acele "plati compensatorii" nu sunt supuse impozitarii! Acele plati compensatorii pe care le incaseaza salariatul la disponibilizare, in mana!
Potrivit art.55 alin.4 lit.j din Codul Fiscal, nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit sumele reprezentand platile compensatorii, calculate pe baza salariilor medii nete pe unitate, primite de persoanele ale caror contracte individuale de munca au fost desfacute ca urmare a concedierilor colective.

Buna seara! In baza carei legi platile compensatorii nu se impoziteaza? Eu am primit de la fostul meu angajator 6 salarii nete, in decizie se mentioneaza brute si cand am solicitat un stat de plata pentru taxele oprite mi s-a spus ca nu au cum sa-mi dea asa ceva. Efectiv nu stiu cum sa o scot la capat cu ei. Daca in decizie se mentioneaza salarii brute, eu ar trebui sa primesc salariile mele brute?
Multumesc
Potrivit art.55 alin.4 lit.j din Codul Fiscal, nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit sumele reprezentand platile compensatorii, calculate pe baza salariilor medii nete pe unitate, primite de persoanele ale caror contracte individuale de munca au fost desfacute ca urmare a concedierilor colective.

Multumesc frumos pentru raspuns. Insa mai am o nelamurire. La mine nu a fost concedire colectiva , ci individuala si prevazuta cu plati compensatorii corespunzatoare salariului brut negociat inainte de desfiintarea postului. Intra in aceeasi categorie a legii mai sus mentionate? Celelalte taxe se platesc gen cas, sanatate etc? Impozit am intels ca nu. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit plati compensatorii dorinv dorinv Conform CCM la nivel de unitate la desfacerea contractului individual de munca din cauze ce nu tin de persoana salariatului, societatea trebuie sa plateasca un ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru salariile compensatorii amya1808 amya1808 Salariile compensatorii acordate in cazul concedieriloe colective sunt sau nu supuse impozitului pe venit? (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu codrina.ama codrina.ama Buna seara ! Am fost disponibilizata cu 1 dec 2009, mi s-a calculat (la cerere) un salariu compensatoriu. Va rog sa-mi spuneti daca salariul compensatoriu ... (vezi toată discuția)