avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salariu compensatoriu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salariu compensatoriu

Buna seara !
Am fost disponibilizata cu 1 dec 2009, mi s-a calculat (la cerere) un salariu compensatoriu. Va rog sa-mi spuneti daca salariul compensatoriu este supus impozitarii si tuturor retinerilor, exact ca orice salariu normal ?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 17:32, 2 Februarie 2010
Buna seara, in cazul concedierilor individuale, da, este supus impozitarii si deasemenea se retin si contributiile.
salariul compensatoriu fiind venit este supus impozitarii
la angajat, pe salariul compensatoriu nu se retine somaj
angajatorul de asemenea nu plateste somaj si contributia la fondul de garantare
Este o prevedere in Codul fiscal dar nu cred ca va incadrati dvs.

Art 55 (4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
j) sumele reprezentând plăţile compensatorii, calculate pe baza salariilor medii nete pe unitate, primite de persoanele ale căror contracte individuale de muncă au fost desfăcute ca urmare a concedierilor colective, conform legii, precum şi sumele reprezentând plăţile compensatorii, calculate pe baza salariului mediu net pe economie, primite de personalul civil din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională la încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu, ca urmare a nevoilor de reducere şi de restructurare, acordate potrivit legii;
k) sumele reprezentând plăţile compensatorii, calculate pe baza soldelor lunare nete, acordate personalului militar trecut în rezervă sau al cărui contract încetează ca urmare a nevoilor de reducere şi de restructurare, precum şi ajutoarele stabilite în raport cu solda lunară netă, acordate acestuia la trecerea în rezervă sau direct în retragere cu drept de pensie sau celor care nu îndeplinesc condiţiile de pensie, precum şi ajutoare sau plăţi compensatorii primite de poliţişti aflaţi în situaţii similare, al căror cuantum se determină în raport cu salariul de bază lunar net, acordate potrivit legislaţiei în materie;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe salariu compesator cico2cico cico2cico La data concedierii am primit un salariu compesator. Desi in decizie era specificat ca este vorba de un salariu brut, compania a achitat un salariu net ... (vezi toată discuția)
Impozitarea voucherelor de vacanţă eduardvl eduardvl Bună ziua, Rog respectuos să mă informaţi dacă pentru voucherele de vacanţă, salariatul trebuie să platească impozit. Angajatorul spune că în ... (vezi toată discuția)
Impozitare ajutoare raduc1 raduc1 In anul 2011 am iesit la pensie ca urmare aincapacitatii de munca. Conform legii beneficiez de 20 salarii, ajutoare la iesirea la pensie pe caz de boala(am ... (vezi toată discuția)