avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit pentru salariile compensatorii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit pentru salariile compensatorii

Salariile compensatorii acordate in cazul concedieriloe colective sunt sau nu supuse impozitului pe venit?
Cel mai recent răspuns: Immalee , utilizator 14:00, 11 Octombrie 2009
Nu sunt supuse impozitarii:j) sumele reprezentând plăţile compensatorii, calculate pe baza salariilor medii nete pe unitate, primite de persoanele ale căror contracte individuale de muncă au fost desfăcute ca urmare a concedierilor colective, precum şi sumele reprezentând plăţile compensatorii, calculate pe baza salariului mediu net pe economie, primite de personalul civil din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională la încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu, ca urmare a nevoilor de reducere şi de restructurare, acordate potrivit legii;

Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
Multumesc! Dar daca salariile compensatorii sunt constituite din 4 salarii de baza?
amya1808 a scris:

Multumesc! Dar daca salariile compensatorii sunt constituite din 4 salarii de baza?

Nu mai inteleg nimic #-o Daca am de primit 10 salarii brute compesatorii ,se impoziteaza sau nu ?
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2009
remy28, utilizator
remy28 a scris:

amya1808 a scris:

Multumesc! Dar daca salariile compensatorii sunt constituite din 4 salarii de baza?

Nu mai inteleg nimic #-o Daca am de primit 10 salarii brute compesatorii ,se impoziteaza sau nu ?


Da, sunt impozabile.
Exceptie - Nu se impoziteaza sumele reprezentând plăţile compensatorii, calculate pe baza salariilor medii nete pe unitate, primite de persoanele ale căror contracte individuale de muncă au fost desfăcute ca urmare a concedierilor colective.
Cum se defineste "concediere colectiva"? De pilda, 4 din 15 angajati ai unei firme intra la aceasta categorie? Ni s-au oferit 3 salarii compensatorii, dar nu medii pe unitate ci in functie de salariul de pe contractul fiecaruia. Acestea sunt deci impozabile? Si daca da, inseamna ca beneficiem in continuare de toate drepturile unui angajat (asigurare de sanatate, vechime etc.)?

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea platilor compensatorii cmihaelaalina cmihaelaalina platile compensatorii brute acordate in urma concedierilor colective, sunt supuse acelorasi imozite si taxe ca si salariul (cas, cass, somaj, imp pe ... (vezi toată discuția)
Salar compensatoriu cukrasz_kata cukrasz_kata Buna seara! doresc sa aflu ca salariul compensatoriu ce se primeste la concedieri colective se impoziteaza sau nu? Am citit in codul fiscal art.55 alin 4., ca ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii concedieri colective amondaos amondaos Salariile compensatorii acordate la incetarea contractelor de munca in urma concedierilor colective sunt scutite de plata impozitului ? In codul fiscal este ... (vezi toată discuția)