avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Salarii compensatorii concedieri colective
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Salarii compensatorii concedieri colective

Salariile compensatorii acordate la incetarea contractelor de munca in urma concedierilor colective sunt scutite de plata impozitului ?
In codul fiscal este precizat ca sunt scutite de la plata impozitului: "sumele reprezentând plăţile compensatorii, calculate pe baza salariilor medii nete pe unitate, primite de persoanele ale căror contracte individuale de muncă au fost desfăcute ca urmare a concedierilor colective". Noi nu platim salarii compensatorii calculate pe baza salariilor medii pe unitate, ci fiecare angajat primeste mai multe salarii lunare brute de baza avute in luna precedenta incheierii contractului de munca.
Cel mai recent răspuns: Ramona Bosinceanu , Consultant resurse umane 12:03, 18 Aprilie 2010
Buna ziua,
aceste sume nu sunt scutite de plata impozitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pentru salariile compensatorii amya1808 amya1808 Salariile compensatorii acordate in cazul concedieriloe colective sunt sau nu supuse impozitului pe venit? (vezi toată discuția)
Impozitarea platilor compensatorii cmihaelaalina cmihaelaalina platile compensatorii brute acordate in urma concedierilor colective, sunt supuse acelorasi imozite si taxe ca si salariul (cas, cass, somaj, imp pe ... (vezi toată discuția)
Salar compensatoriu cukrasz_kata cukrasz_kata Buna seara! doresc sa aflu ca salariul compensatoriu ce se primeste la concedieri colective se impoziteaza sau nu? Am citit in codul fiscal art.55 alin 4., ca ... (vezi toată discuția)