avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... impozit plati compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

impozit plati compensatorii

Conform CCM la nivel de unitate la desfacerea contractului individual de munca din cauze ce nu tin de persoana salariatului, societatea trebuie sa plateasca un numar de salarii compensatorii.

Sunt aceste salarii compensatorii supuse impozitului sau nu? Se mai percep si alte taxe?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 10:19, 30 Aprilie 2010
codul fiscal- 55-(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit
j) sumele reprezentând plăţile compensatorii, calculate pe baza salariilor medii nete pe unitate, primite de persoanele ale căror contracte individuale de muncă au fost desfăcute ca urmare a concedierilor colective, conform legii, ......la încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu, ca urmare a nevoilor de reducere şi de restructurare, acordate potrivit legii;
Daca saalriile pe care trebuie sa le plateasca firma sunt ca numar de salarii brute.... atunci se vor plati toate contributiile, inclusiv cele ale angajatorului.
Daca insa se face plata la nivelul salariului mediu net (atentie, trebuie sa fie specificat asa in CCM) atunci nici salariatul si nici angajatorul nu vor plati contributii sau impozit.
e specificat "salariu brut de incadrare".
in acest caz se opresc toate contributiile + impozit ptr salariat si se achita si contributiile aferente angajatorului.
practic, salariatul va lua 1 salariu net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta civila mirrella65 mirrella65 In urma unei Hotarari definitive si irevocabile, societatea la care am fost salariata trebuie sa imi plateasca c/v a sase salarii brute negociate si cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Acordare salarii compensatorii emanuela73 emanuela73 Daca in CCM la nivel de unitate nu este prevazuta acordarea de salarii compensatorii se aplica prevederile CCM la nivel national adica acordarea unui salariu ... (vezi toată discuția)
Taxe pentru salariu compensatoriu ContSters47405 ContSters47405 Pentru salariul compensatoriu firma este obligata sa plateasca contributii la stat? (vezi toată discuția)