avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... taxe pentru salariu compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

taxe pentru salariu compensatoriu

Pentru salariul compensatoriu firma este obligata sa plateasca contributii la stat?
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 11:41, 12 Martie 2009
Platile compensatorii primite de catre persoanele ale caror contracte individuale de munca au fost desfacute ca urmare a concedierilor colective nu sunt impozabile.
Ma refeream la contributiile de asigurari sociale.
si pe mine ma intereseaza daca se platesc.
Pt platile compensatorii acordate de angajator in baza CCUN sau CCM SE PLATESC : CAS, CASS si IMPOZIT
Acestea se platesc atat de angajat cat si de angajator.
asupra lor nu se plateste SOMAJ, si de asemenea nu intra in baza de calcul a fondului de garantare (0,25%)
Imi puteti spune si unde gasesc in lege referiri la acest lucru?

Alte discuții în legătură

Retineri salarii compensatorii dan_nicolae dan_nicolae buna, va rog sa imi spuneti ce retineri se fac pentru salariile compensatorii acordate ca urmare a deciziei de disponibilizare a angajatilor prin desfiintarea ... (vezi toată discuția)
Salar compensatoriu cukrasz_kata cukrasz_kata Buna seara! doresc sa aflu ca salariul compensatoriu ce se primeste la concedieri colective se impoziteaza sau nu? Am citit in codul fiscal art.55 alin 4., ca ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii cf oug 98/99 silone silone Buna tuturor, in cazul in care societatea la care lucrez va face concediere colectiva, suntem obligati sa aplicam prevederile OUG 98/99, art 32 cu privire ... (vezi toată discuția)