avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sentinta Civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sentinta Civila

In urma unei Hotarari definitive si irevocabile, societatea la care am fost salariata trebuie sa imi plateasca c/v a sase salarii brute negociate si cheltuieli de judecata. Va rog frumos sa imi spuneti daca trebuie sa-mi faca retinerile ca si pe un stat de plata sau trebuie sa-mi plateasaca sumele integral si ulterior sa achit impozitul pentru prima suma, cea cu salariile!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirrella65 , utilizator 22:08, 2 Martie 2009
Ce reprezinta cele sase salarii si, mai ales, ce a dispus instanta prin hotarare?

Daca fostul angajator a fost obligat sa va achite ultimele sase salarii pentru care ati muncit sase luni, veti primi banii dupa ce acesta va achita impozitul si contributiile obligatorii.
Am fost concediata in temeiul art. 65 alin. (1) din Codul Muncii, fara a primi plata compensatorie in valoare de sase salarii de baza brute negociate, conform CCM la nivel national, ramura transporturi si CCM pe societate. Am castigat procesul si recursul, instanta obligand parata sa-mi plateasca suma de ... lei cu titlu de sase salarii brute negociate. Hotararea este definitiva si irevocabila. Vreau sa stiu ce bani trebuie sa primesc, legal.
Cele 6 salarii brute ca plata compensatorie pentru concediere. Sumele reprezentand platile compensatorii, calculate pe baza salariilor medii nete pe unitate, primite de persoanele ale caror contracte individuale de munca au fost desfacute ca urmare a concedierilor colective, nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit.
Prin urmare, pentru aceste sume nu platiti impozit pe venit.
Nu a fost concediere colectiva, s-a desfiintat locul de muncă ocupat de mine(incasator), din motive care nu au ţinut de persoana mea(restructurarea activitatii societatii, retehnologizare). In art. 55, alin (4), lit j din Codul Fiscal 2009 am gasit reglementat doar pentru concedierile colective. As vrea sa vad, negru pe alb, cum trebuie procedat.
Veti primi cele 6 salarii compensatorii, din care se scad contributiile datorate bugetului de stat.

Alte discuții în legătură

Despre salariul compensator(disponibilizare) corina.trandafir corina.trandafir 1.Salariul compensator este obligatoriu sa fie trecut in statul de plata(rubrica alte drepturi)? Se impoziteaza la fel ca un salariu normal?se platesc din el ... (vezi toată discuția)
Impozit plati compensatorii dorinv dorinv Conform CCM la nivel de unitate la desfacerea contractului individual de munca din cauze ce nu tin de persoana salariatului, societatea trebuie sa plateasca un ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare colectiva disponibilizata disponibilizata Buna ziua, Lucrez intr-o companie multinationala ( 600 salariati din care disponibilizeaza 120) care a trimis notificare pentru disponibilizari colective ... (vezi toată discuția)