Am o nelamurire in legatura cu situatia suorii mele.Este casatorita de 6 ani si s-au hotarat sa se desparta din cauza neintelegerilor, insa nu au bagat inca divortul din motive financiare. In urma separarii minora de 5 ani a ramas la mama(la sora mea) .In timpul casatoriei au facut un credit de nevoi personale pe numele ei ,el fiind coplatitor.Ratele nu au mai fost platite de 4 luni,fiind vorba de o suma destul de mare. Banca urmeaza sa inceapa procedura de executare silita, insa nu exista bunuri pe numele lor.Au o casa in constructie pentru care nu sunt facute actele de proprietate.Casa este ridicata pe un teren primit cu titlu de folosinta de la primarie pe numele amandurora.
Ar putea ca sotul sa scoata actele pentru casa pe numele unei alte persoane, pentru ca sora mea sa nu aibe nici un drept asupra casei?
In cazul acesta cum isi poate banca recupera datoria si cum o afecteaza pe sora mea, avand in vedere ca ea mai are retinere din salar o rata pentru CAR facut cand erau impreuna si copilul in intretinere pentru care el nu contribuie in nici un fel la intretinerea lui?
Va multumesc
a fost greseala mea ca nu am specificat faptul ca nu au fost casatoriti.:d intrebarea mea este ce pot eu in situatia asta sa fac cui sa ma adresez pentru rezolvarea problemei???
nu sunt frati buni ,deci suntem frati dupa tata !eu cu tata nu am stat, de fapt nu lam cunoscut. dupa nasterea mea nu a mai venit pe la noi mama nefiind casatorita cu el.dupa ce mam nascut la dat in judecata si astfel a venit la ultima infatisare si ma recunoscut si ii port numele insa niciodata nu sa interesat cu adevarat de mine.mama nu a fost chemata pentru nici o succesiune.la un timp dupa decesul tatalui sa dus la notarul la care au apelat fratii mei si ia spus ca scuccesiune a fost facuta si ca nu mai poate decat sa ii dea in judecata .dat fiind faptul ca mama ma crescut singura nu a avut atunci banii necesari unui proces pentru ca asa i sa spus ,ca e nevoie sa intenteze proces.in plus nu ar fi avut de ce sa ma minta pentru ca daca era sa fie o mastenire ea era beneficiarul pana impineam 18 ani.
problema e in felul urmator :actele au fost facute probabil ca au dobandit mostenirea ,dar nu se poate pedepsi cineva pentru marturie falsa ??cum poate cineva sa zica ca nu existi??mama avea grija de mine in momentul in care tata a murit ,acesta ne ocupanduse niciodata de mine
m-ar interesa cat ar costa un astfel de proces??si bineinteles cat ar dura,dat fiind faptul ca au trecut 5 ani de atunci pe vremea aceea eu fiind minora?