avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prblema importanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prblema importanta

se mai poate intenta proces impotriva fratilor mei care la moartea tatalui meu au declarat ca nu exis si au luat toata mostenirea?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 21:36, 9 Ianuarie 2008
bineinteles. puteti sa faceti plangere penala pentru fals in declaratii si actiune pentru anularea certificatului de mostenitor.
m-ar interesa cat ar costa un astfel de proces??si bineinteles cat ar dura,dat fiind faptul ca au trecut 5 ani de atunci pe vremea aceea eu fiind minora?
Costurile difera in functie de instanta unde ajunge procesul si de onorariile avocatului.

Procesul se poate intinde pe mai multi ani si pe langa onorariile avocatului va trebui sa platiti si taxe de judecata.

Multa bafta !
Trebuie sa vedeti exact daca nu s-a prescris fapta. Au trecut 5 ani impliniti? Cine avea grija de dv. dupa moartea tatalui?
Daca poti dovedi ca au existat bunuri care au fost ascunse de fratii tai dupa moartea tatalui tau si daca ati finalizat procedura succesorala, te poti adresa din nou aceluiasi notar pentru a emite un certificat suplimentar de mostenitor in vare vor fi incluse aceste bunuri.Este o procedura mai simpla si mai rapida decat cea pe cale judecatoreasca.

Alte discuții în legătură

Va rog sfatuiti-ma!!! dreptul meu la mostenire?!?!? Audry Audry Buna ziua! Am mai explicat cazul acesta si nu prea am primit raspunsuri (de fapt cred ca n-am explicat bine). Situatie: tatal meu are un certificat de ... (vezi toată discuția)
Testament aparut dupa dezbaterea mostenirii. NICULIN NICULIN Buna ziua! In anul 2008 s-a dezbatut mostenirea de catre parinti, unde erau patru frati! In anul 2017 a murit si ultimul frate si s-a facut succesiunea unde ... (vezi toată discuția)
Rog sfat pm pm Tatal meu a decedat de 20 de ani. Mama este in viata. Fratele meu a decedat acum 6 ani, lasand trei copiii. Eu si fratele meu convenisem sa nu deschidem ... (vezi toată discuția)