avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rog sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rog sfat

Tatal meu a decedat de 20 de ani. Mama este in viata. Fratele meu a decedat acum 6 ani, lasand trei copiii. Eu si fratele meu convenisem sa nu deschidem succesiunea dupa tata atata timp cat traieste mama. Dupa decesul fratelui meu, nepotii m-au chemat la succesiune. Mergand la Cartea funciara sa vad ce era trecut pe numele tatalui meu, am ramas stupefiat cand am constatat ca fratele meu vanduse un teren intravilan la doi ani dupa ce murise tatal nostru, teren pe care l-a dobandit cu un certificat de mostenitor. Mentionez ca nici eu nici mama nu am fost chemati la dezbaterea mostenirii dupa tatal meu. Nu pot sa inteleg cum s-a putut intampla asta. Oare nu exista nici o lege in tara asta. Te trezesti deposedat fara sa ai habar. Ce se mai poate face acum . Mai este normala inca o dezbatere a succesiunii...
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 15:59, 27 Martie 2008
Puteti cere anularea certificatului de mostenitor. Din pacate nu veti putea obtine anularea vanzarii terenului catre tert, intrucat au trecut mai mult de 3 ani de la vanzare; veti putea obtine doar contravaloarea terenului, care va intra ca datorie in masa succesorala a fratelui dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama a decedat acum 10 ani ne-am hotărât să dezbatem succesiunea ... Pastorica Pastorica Mama a decedat acum 10 ani Ne-am hotărât să dezbatem succesiunea Suntem trei frați dintre care unul e decedat La notariat fratele decedat trebuie să ... (vezi toată discuția)
Dezbatere de mostenire dupa bunic si tata etepisi etepisi BUNA DIMINEATA.NU DE MULT AM INTRAT [PE FORUM SI AM PUS 2INTREBARI,DAR NU AM PRIMIT NICI UN RASPUNS. IN URMA CU 3 ANI TATA A DECEDAT.MAMA A DEZBATUT ... (vezi toată discuția)
O problema delicata!anularea certificartului de unic mostenitor ceruta de nepoti.. mary_c mary_c Buna ziua. Ceea ce va voi relata este extrem de delicat pt familia mea in acest moment. Soacra mea a avut un frate bun care a lasat in urma sa 3 copii.In ... (vezi toată discuția)