avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DEZBATERE DE MOSTENIRE DUPA BUNIC SI TATA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DEZBATERE DE MOSTENIRE DUPA BUNIC SI TATA

BUNA DIMINEATA.NU DE MULT AM INTRAT [PE FORUM SI AM PUS 2INTREBARI,DAR NU AM PRIMIT NICI UN RASPUNS.
IN URMA CU 3 ANI TATA A DECEDAT.MAMA A DEZBATUT MOSTENIREA (EU MAI AM UN FRATE )SI MAMEI IA REVENIT JUMATATE DIN PROPIETATEA LUI TATA IAR MIE SI FRATELUI 1/8.ANUL TRECUT MAMA SI SORA TATALUI MEU AU DEZBATUT MOSTENIREA DUPA BUNICUL (CARE A DECEDAT INAINTEA TATALUI MEU)SI LA ACEASTA DEZB.A PARTICIPAT NUMAI CELE 2 .?DE CE NU AM FOST CHEMATI SI EU SI FRATELE .MAMA POATE FACE DEZB.DE MOSTENIREFARA PREZENTA MEA?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 20:20, 30 Aprilie 2010
nu stiu exact despre ce e vorba in speta dvs, probabil ca sunt amanunte care va scapa. nu e normal sa se intample ceea ce relatati dvs.
in acest caz, ati avea sanse daca o sa atacati in instanta certificatul de mostenitor.


av.m.vasilescu
Multumesc ca ati raspuns f. repede.Actul propriuziz nici nu l-am vazut(de mostenire dupa bunic),dar stiu f.sigur ca au participat matusa mea cat si mama.Mostenirea de la tara a fost impartita :1/2 mama si 1/2 matusa.Noi ,nepotii nici nu am fost chemati la aceasta dezbatere.
buna ziua .
in cazul in care defunctul era tatal mamei dvs. vocatie succesorala aveau in acest caz copiii acestuia , respectiv mama dvs. si matusa dvs.
tot astfel, si bunica in calitate de sotie supravietuitoare , daca este cazul .
nepotii nu aveau vocatie la succesiunea bunicului in acest caz !!!!
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
Roxana alina Stancu , Avocat
BUNA SEARA .Defunctul era bunicul meu ,adica tatal tatalui meu care a decedat acum 3 ani.(tatal meu a decedat acum 3 ani),bunicul are 12 ani decand este decedat si pana anul trecut nu sa dezbatut mostenirea dupa dansul.Bunica este decedata de20 ani
nu stiu cums-a emis acel Cm dar, nu s-a procedat corect.
ce ii revenea tatalui dvs din mostenirea bunicului trebuia inclus in masa succesorala a tatalui dvs, ar fi trebuit suplimentat CM pe care l-ati obtinut.
aveti sanse sa cereti anularea acestui act.
succes si contactati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare drept de mostenire decs decs Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie / sugestie. Este vorba despre casa parinteasca a mamei mele aflata este intr-un sat din Teleorman. Este ... (vezi toată discuția)
Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)