avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Activitate bia97

Activitate bia97

Buna ziua,
ce perioade reprezinta vechime in munca si care sunt perioadele care nu sunt luate in calcul. De exemplu somajul?
Răspuns la discuția Concediu îngrijire copil
ORDONANTA DE URGENTA nr. 111/2010, Actualizata 2018, privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor

Actualizata prin:
- OUG 82/2017 pentru modificarea si completarea unor acte normative;
- OUG 55/2017 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

Cred ca dumneavoastra, nu sunteti la curent cu modificarea. Inainte sa spuneti ca sunt eronate cercetati si fiti la curent. Multumesc
Răspuns la discuția Acte aditionale la CIM
Poate reprezenta o problema in eventualitatea unui control,acum depinde si de departamentul in care s-au intamplat acestea. Va spun in cunostinta de cauza ca daca este vorba de resurse umane, in eventualitatea unui control de la ITM va tine cont de acest aspect.Deoarece la nivelul societatilor comerciale exista un registru intern care sa contina istoricul inregistrarii contractelor si modificarii acestora, vor trebui facute cateva modificari prin care sa fie clarificata aceasta situatie. Este insa firesc ca, in cazul in care o societate decide sa detina un astfel de registru, actele aditionale sa se numeroteze in ordinea incheierii lor, pentru fiecare contract, astfel incat cel mai vechi sa fie numerotat cu 1.
Răspuns la discuția Concediu îngrijire copil

Concediu crestere copil
se acorda optional, la cererea oricaruia dintre parintii copilului;
este conditionat de realizarea de venituri impozabile o perioada de 12 luni in ultimul an anterior nasterii copilului;
se acorda pe o perioada lunga de timp, respectiv pana cand copilul implineste 2 ani, iar in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
poate fi efectuat numai dupa concediul de maternitate obligatoriu.
Prin urmare, dumneavoastra sau tatal nu va incadrati ptr fata de 3 ani deoarece legea nu accepta.
Vedeti daca nu cumva v-a luat automat firma la care lucrati, eu asa am patit desi nu mi-am dat acordul scris m-a luat AEGON in baza lor de date.
Răspuns la discuția Acte aditionale la CIM
Indicat este sa mergeti in continuare.Dar este bine sa verificati daca actele aditionale dublate sunt toate de anul acesta sau si din anii precedenti, Pentru ca la fiecare inceput de an puteti sa o luati de la capat cu numerotarea.