avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate andreea001

Activitate andreea001

Buna ziua,

Parintii mei au inchiriat de curand apartamentul unui student strain. In cazul de fata, contractul trebuie inregistrat la ANAF sau este suficienta depunerea declaratiei unice avand in vedere ca printre actele necesare obtinerii rezidentei se numara si contractul de inchiriere?

Multumesc frumos.

Multumesc.
Răspuns la discuția Majorare pensie alimentara
Multumesc pentru raspunsuri.
Buna ziua. Am nevoie de putin ajutor.

Sunt divortata si in martie anul curent l-am dat in judecata pe fostul sot pentru majorarea pensiei alimentare. Mentionez ca el nu mai locuieste in Romania, iar eu am domiciliul in Sectorul 4. Actiunea am deschis-o la Judecatoria Sectorului 3, cea care corespunde domiciliului lui din buletin.

Am primit urmatoarea solutie din partea instantei: "Admite excepţia necompetenţei teritoriale a Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti, invocată din oficiu. Declină competenţa de soluţionare a cauzei privind pe reclamanta ..., CNP ... , în calitate de reprezentant legal al minorei ... , în contradictoriu cu pârâtul ..., în favoarea Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti. Fără cale de atac."

Din cate inteleg trebuie inceputa o noua actiune la Judecatoria sectorului 4. Corect? In cazul in care voi avea castig de cauza, pensia va fi majorata incepand cu luna martie, data la care am depus dosarul la Judecatoria Sector 3 sau cu data la care voi depune noul dosar la Judecatoria Sectorului 4?

Va multumesc pentru ajutor.