avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie alimentara

Buna ziua. Am nevoie de putin ajutor.

Sunt divortata si in martie anul curent l-am dat in judecata pe fostul sot pentru majorarea pensiei alimentare. Mentionez ca el nu mai locuieste in Romania, iar eu am domiciliul in Sectorul 4. Actiunea am deschis-o la Judecatoria Sectorului 3, cea care corespunde domiciliului lui din buletin.

Am primit urmatoarea solutie din partea instantei: "Admite excepţia necompetenţei teritoriale a Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti, invocată din oficiu. Declină competenţa de soluţionare a cauzei privind pe reclamanta ..., CNP ... , în calitate de reprezentant legal al minorei ... , în contradictoriu cu pârâtul ..., în favoarea Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti. Fără cale de atac."

Din cate inteleg trebuie inceputa o noua actiune la Judecatoria sectorului 4. Corect? In cazul in care voi avea castig de cauza, pensia va fi majorata incepand cu luna martie, data la care am depus dosarul la Judecatoria Sector 3 sau cu data la care voi depune noul dosar la Judecatoria Sectorului 4?

Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: andreea001 , utilizator 12:02, 23 August 2018
Buna seara,
nu este corect. Judecatoria sector 3, pe buna drptate si-a declinat competenta in favoarea jude sect 4- pt ca trebuia sa deschideti actiunea la judecatoria de care apartine titluarul deptului la pensie, adica minorul.
Nu trebuie sa deschidti o alta actiune, pt ca jud sect 3 a trimis dosarul la jud sect 4, care va va cita. Ramane valabila actiunea dvs pe care o va judeca alta instanta
Daca urmariti pe portalul jud sect 4 o sa va gasiti dosarul
Instanta competenta este cea de la domiciliul minorului, deci corect la sector 4, solutia fiind corectă din acest punct de vedere.

Veti primi adresa sau citatie din partea Judecătoriei Sector 4. Cererea rămâne valabilă, doar ca va fi judecata de instanta competenta in raport de obiectul cererii.

Pensia va fi acordată începând cu data depunerii inițiale a cererii.

S ar putea sa vi se ceară domiciliul din străinătate al paratului si cu siguranta dovada veniturilor sale.
Multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 23 August 2018
andreea001, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent incredintare minor-instanta competenta teritorial paraga paraga buna seara! speta este urmatoarea. dintr-o relatie de concubinaj a rezultat o minora, nascuta in bucuresti. a fost recunoscuta de tata. acum 2 ani cei doi se ... (vezi toată discuția)
Declinare solutionare cauza - reducere pensie alimentara Roxanaci Roxanaci Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie. Judecatoria sect. 2 a pronuntat urmatoarea \"Solutie: Admite excepţia de necompetenţă ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala instanta divort Antoanela Geaman Antoanela Geaman Art. 607 Cod proc. civ. prevede: [i]Cererea de divort este de competenta instantei in circumscriptia caruia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor. ... (vezi toată discuția)