avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Declinare solutionare cauza - reducere pensie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Declinare solutionare cauza - reducere pensie alimentara

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie.
Judecatoria sect. 2 a pronuntat urmatoarea "Solutie: Admite excepţia de necompetenţă teritorială exclusivă. Declină soluţionarea cauzei în favoarea Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti. Irevocabilă Pronunţată în şedinţă publică, azi 02.02.2011. "

Aceasta inseamna ca dosarul va fi trimis automat catre Jud. Sect. 1 sau avocatul trebuie sa pregateasca un nou dosar? Nu am gasit inca noul dosar pe portalul sect 1.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxanaci , utilizator 12:20, 14 Februarie 2011
Buna ziua,
cel mai probabil dosarul nu a ajuns inca la jud. sect.1. trebuie sa verificati periodic termenul pe noul portal al instantelor.
Actiunea privind reducerea pensiei de intretinere este de competenta judecatoriei in a carei raza teritoriala domicileaza paratul .(competenta teritoriala alternativa operaza numai pentru majorarea pensiei de intretinere,in vederea protejarii interesului superior al copilului).

Asadar, odata declinata cauza , va fi solutionata de judecatoria in a carei raza teritoriala se regaseste domiciliul sau resedinta paratului, nu va exista un nou dosar .

(art .10 din Codul de procedura civila.)
Va multumesc mult pentru informatii si promptitudine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie alimentara andreea001 andreea001 Buna ziua. Am nevoie de putin ajutor. Sunt divortata si in martie anul curent l-am dat in judecata pe fostul sot pentru majorarea pensiei alimentare. ... (vezi toată discuția)
Relatia de concubinaj ebe ebe Stiu ca s-a mai discutat despre acest subiect, insa as dori o precizare: care sunt urmarile, din punct de vedere legal, daca, in urma relatiei de concubinaj, ... (vezi toată discuția)
Necompetenta teritoriala Ale80 Ale80 Buna ziua, Am un dosar civil, in care doi judecatori au pasat dosarul de la unul la celalat, ultimul pasandu-l cu totul la alta judecatorie (alt ... (vezi toată discuția)