In conditia in care inainte de a face armata nu am avut carte de munca ci abia dupa 5-6 ani dupa armata mi-am facut carte de munca , armata se considera vechime sau trebuia sa fiu angajat inainte de armata ???
O intrebare in legatura cu modificarile legii 578/2004 . Mama mea se afla in urmatoarea situatie : are 59 de ani , a fost casatorita 36 de ani legitim dupa care a intervenit un divort , dupa o perioada de 3 ani tata a decedat . Precizez ca nici tata si nici mama nu s-au recasatorit . Mama are pensie dupa 27 de ani de munca neintrerupti de 330 lei acesta fiind singurul venit . Intebarea mea este : conform modificarilor legii 578/2004 mama mea poate beneficia de ajutorul lunar care se stipuleaza in lege ? Si daca da ce trebuie sa facem. Va rog frumos sa imi raspundeti !!!
Am o problema care devine din ce in ce mai grava , in urma cu aproape 2 ani am intrat in locul sotiei in concediu de maternitate (paternitate) eu avand o firma de taxi un pf cu o masina .La data respectiva m-am prezentat la primarie pentru a -mi fi suspendata aceasta firma pt 2 ani ca sa nu intru in conflict cu legea pt maternitate . Raspuns de la primarie am primit sub urmatoarea forma : se poate suspenda firma (pf-ul)
dar autorizatia taxi (locul la primarie) nu se poate sa fie tinut in suspendare 2 ani (nu stiu conform carei legi???)ca atare am revenit la biroul autorizatii si am discutat verbal cu respectivii ajungand la solutia ca sa suspend firma (pf-ul) si locul sa imi fie retras iar inainte cu 2-3 luni de a se termina concediul de maternitate sa ma prezint si sa fac cerere pt a-mi recupera locul . Asa am procedat dar am primit alt raspuns in sensul ca se va opri suspendarea firmei de taxi dar locul la primarie nu pot sa il primesc pt ca sint ocupate toate -- Pt. mine exista vreo solutie legala sau raman SOMER ??? Va rog frumos - raspuns -