avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor lunar pentru sotul supravietuitor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor lunar pentru sotul supravietuitor

O intrebare in legatura cu modificarile legii 578/2004 . Mama mea se afla in urmatoarea situatie : are 59 de ani , a fost casatorita 36 de ani legitim dupa care a intervenit un divort , dupa o perioada de 3 ani tata a decedat . Precizez ca nici tata si nici mama nu s-au recasatorit . Mama are pensie dupa 27 de ani de munca neintrerupti de 330 lei acesta fiind singurul venit . Intebarea mea este : conform modificarilor legii 578/2004 mama mea poate beneficia de ajutorul lunar care se stipuleaza in lege ? Si daca da ce trebuie sa facem. Va rog frumos sa imi raspundeti !!!
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2008
teo30, utilizator
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 23:01, 27 Ianuarie 2008
mama dvs nu mai are calitatea de SOTIE de la data divortului. in aceste conditii, nu poate beneficia de ajutorul mentionat.
pfoais...ghinion ....daca mai astepta 3 ani aia pana murea...am recitit legea cu toate modificarile inclusiv de L. nr.388/2007 LEGEA bugetului de stat pe anul 2008 care
- majorează cuantumul ajutorului lunar acordat soţului supravieţuitor

dar nu se mai poate face nimic....:( pakat #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor pentru sotul supravietuitor - noua lege a pensiilor CoraMaria CoraMaria Sotul meu a decedat in 2015 si avea o pensie de 2220lei. Eu am o pensie de 1750lei. Pot beneficia de ajutorul pentru sotul supravietuitor? Acest ajutor se da ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 578/2004 antonios antonios Buna ziua! As dori sa stiu si eu sa stiu daca mama mea beneficiaza de legea 578/2004, avand pensia de urmas dupa sot, el nefiind iesit la pensie inaintea ... (vezi toată discuția)
Drepturi l578/2004 ContSters278216 ContSters278216 BUNA-ZIUA. Mama mea este beneficiara unei pensii de urmas.V-as ruga sa imi spuneti care este cuantumul pensiei actualizat pentru a beneficia de drepturile ... (vezi toată discuția)