avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dupa concediu de maternitate -rog ajutor-
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dupa concediu de maternitate -rog ajutor-

Am o problema care devine din ce in ce mai grava , in urma cu aproape 2 ani am intrat in locul sotiei in concediu de maternitate (paternitate) eu avand o firma de taxi un pf cu o masina .La data respectiva m-am prezentat la primarie pentru a -mi fi suspendata aceasta firma pt 2 ani ca sa nu intru in conflict cu legea pt maternitate . Raspuns de la primarie am primit sub urmatoarea forma : se poate suspenda firma (pf-ul)
dar autorizatia taxi (locul la primarie) nu se poate sa fie tinut in suspendare 2 ani (nu stiu conform carei legi???)ca atare am revenit la biroul autorizatii si am discutat verbal cu respectivii ajungand la solutia ca sa suspend firma (pf-ul) si locul sa imi fie retras iar inainte cu 2-3 luni de a se termina concediul de maternitate sa ma prezint si sa fac cerere pt a-mi recupera locul . Asa am procedat dar am primit alt raspuns in sensul ca se va opri suspendarea firmei de taxi dar locul la primarie nu pot sa il primesc pt ca sint ocupate toate -- Pt. mine exista vreo solutie legala sau raman SOMER ??? Va rog frumos - raspuns -
Cel mai recent răspuns: Paraschiva Anghel , Avocat 17:04, 7 Ianuarie 2008
Cu cel putin o luna inainte de a expira durata concediului de maternitate, trebuie sa faceti o cerere(in scris!) la primarie prin care ii informati ca la data de...inceteaza acest concediu, data de la care cereti sa va inceteze suspendarea autorizatiei in vederea reluarii activitatii.Primaria are obligatia sa va raspunda in termen de 30 de zile. Daca raspunsul va nemultumeste, puteti promova o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trec din ccc1 in ccc2? ALINACARSTEA ALINACARSTEA Sunt în CCC pana la 2 ani. Doresc sa mai fac un copil, dar m-ar interesa: 1) daca nasc la o luna .... maxim 2 luni jumate dupa ce primul copil implineste ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere concediu ingrijire copil MariaVulpe MariaVulpe Buna ziua, Momentan sunt in concediu ingrijire copil. Am ales varianta de a ma reintoarce inainte de a implini copilul 1 an (11 noiembrie 2012), mai exact ... (vezi toată discuția)
Daca firma da faliment inainte sa nasc....ce se intampla? ContSters129640 ContSters129640 Buna ziua! Sunt insarcinata si lucrez la o firma care, cred eu, va da faliment. De aceea sunt foarte ingrijorata. Eu ar trebui sa nasc la inceputul lunii ... (vezi toată discuția)