avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DACA FIRMA DA FALIMENT INAINTE SA NASC....CE SE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DACA FIRMA DA FALIMENT INAINTE SA NASC....CE SE INTAMPLA?

Buna ziua!

Sunt insarcinata si lucrez la o firma care, cred eu, va da faliment. De aceea sunt foarte ingrijorata. Eu ar trebui sa nasc la inceputul lunii august.

Stiu urmatoarele: imi pot lua concediu de maternitate 4 luni, din care obligatoriu 42 zile dupa nastere si concediu de crestere a copilului de 2 ani.

In cele 4 luni primesc banii de la societate in procent de 85% din venitul brut iar societatea ii recupereaza de la stat.

In cei doi ani primesc 85% din venitul net iar banii ii iau de la primarie. Contractul de munca se suspenda.

INTREBARI :

1. Daca firma da faliment inainte sa imi iau concediu de maternitate.....ce bani mai iau si de unde??? Si in ce procent (cum se calculeaza)? Tinand cont ca eu vreau sa mai stau si cei 2 ani acasa in afara de cele 4 luni.

2. Daca firma da faliment in timpul concediului de crestere a copilului de 2 ani.... eu primesc tot 85% din venitul net? Ma mai afecteaza pe mine cu ceva faptul ca da firma faliment daca eu deja sunt in concediul de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 17 Februarie 2010
1. Daca firma da faliment inainte de a intra in concediul de maternitate atunci va veti inscrie la somaj si, pe perioada somajului puteti intra in concediul de maternitate, suspendand astfel somajul. Concediul medical va va fi calculat pe baza veniturilor inregistrate in lunile in care ati lucrat. Dupa finalizarea acestui concediu puteti intra in concediul de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani.

2. Faptul ca firma da faliment dupa ce nasteti nu are nici un fel de repercusiuni asupra dvs. Veti lua cei 85% fie prin concediul medical de leuzie (de la casa de asigurari de sanatate, pt ca firma nu mai este), fie prin indemnizatia de crestere copil (de la primarie).

Daca firma da faliment in timp ce sunteti in CIC, atunci c.i.m. va inceta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului dupa somaj dana rod dana rod Buna ziua. Am tot citit ce implica concediul de crestere copil si am totusi mai multe neclaritati. Poate ma ajutati, va rog. De la 01.02.2012 sunt in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului - pot beneficia in situatia in care firma la care sunt angajata intra in faliment inainte sa nasc? paula_por paula_por In mare povestea mea. Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc la mijlocul lui iulie 2010. Din decembrie 2009 sunt in concediu medical, avand o sarcina cu mari ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si postnatal obligatoriu? aleks_ro@yahoo.com aleks_ro@yahoo.com As dori sa stiu daca sunt obligata sa iau concediul prenatal si postnatal.daca il iau imi plateste statul?sau de unde lucrez? si la un salariu de 25 mil lei ... (vezi toată discuția)