avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Activitate Eu20

Activitate Eu20

Răspuns la discuția Concediu fără plată
Da am cerut revisal dar am constatat ca nu mai am activ contractul de pe 16.03.2020. Se poate face asa ceva fara sa ne anunte? Nu trebuia sa stiu si eu ca am d3zactivat contractul cand eu am muncit toată luna martie?

Cornel Vasile a scris:

Solicitați angajatorului sa va elibereze un extras Revisal...acolo se vede dacă c.i.m. este activ sau suspendat.

Cum aflu ca mi s-a activat contractul atata timp cat eu am făcut cerere de concediu fara plata? Ptr ca eu am făcut cerere de concediu fara plata luna aceasta însă vor sa ma cheme si la munca.si nu inteleg lucrul acesta atata timp cat esti în concediu fara plata poate sa te cheme inapoi? Însă eu am intrebat contabilă mea si mi-a zis ca da poate sa ma cheme ca mi-a reactivat contractul dar........Nu trebuia sa imi arate si mie ceva ca angajat ce sunt sa vad ca mi-a repus contractul in functie? Va rog lamuriti-ma ! Ptr ca eu cred ca aceasta luna s-ar putea sa fiu plătită la negru.unde ma pot interesa sa vad ca mi s-a activat contractul?
Imi raspunde si mie cineva la intrebare?
Buna ziua! Rog urgent un raspuns eu am intrat in posesia titlului de proprietate al bunicii mele insa nu mai este scris nimeni decat ea in titlul de proprietate! Insa revin iar cu intrebarea.......unchiul meu poate moșteni si pământul daca nu este trecut în titlul de proprietate adica el mi-a spus că nu avem dreptul la nimic nici la casa bunicii nici la pământ deoarece el are contract de vanzare cumpărare insa unde pot vedea acel contract? Tin sa mentionez ca titlul de proprietate de la pământ nu are carte funciară deci putea sa il vândă bunica cât a trăit unuia dintre copii? Si daca da unde pot vedea acel contract? Aaaa tin sa mentionez ca bunica a murit anul trecut iar tatăl meu acum 5 ani dar.......vreau sa stiu daca mai pot avea dreptul la ceva moștenire din partea tatălui meu care la randul lui era fiul decedate! Vă rog urgent lamuriti-ma! Se putea face contract de vanzare cumpărare prin ingrijire la notar cât trăia bunica către unul dintre copii?ii putea ceda unuia dintre copii acela fiind unchiul meu adica fratele tatălui meu si pământul? Sau doar casa? Va rog mult indrumati-ma nu stiu ce sa fac?
Unde as putea sa vad actul asta ptr ca am fost ieri la primăria Ciocile si nu au vrut să îmi dea nici un act ptr ca mi-a zis ca imi trebuie un nr de înregistrare de la actul respectiv adica de proprietate si eu nu am nici act de proprietate nici act de deces al defunctei ( mamaia) nici CNP nimic! Am f la cadastru la Brăila ptr ca m-au trimis cei de la comuna Ciocile ptr a face o cerere ptr a cere titlul de proprietate practic noi vrem sa vedem al cui este pământul al bunicii sau al unchiului meu! Insa cei de la Brăila ne-au trimis înapoi la Ciocile pentru a ne da cei de la pri marie parcela si cartel insa nu ne-au dat decat niste cifre care le-am dus apoi la Brăila la cadastru dar......mi-au spus că nu sunt bune nici acele cifre care mi le-au dat cei de la Ciocile ca au vrut să scape de noi si ne-au dat cifrele acelea dar tot nu sînt lămurită ptr ca unchiul meu nici nu mi-a dat nr de înregistrare de la contractul care l-a fac cu bunica mea! Practic pe mn ma intereseaza sa vad daca am dreptul la ceva sau nu este posibil sa faca contract de vanzare cumparare cu el pe casa dar este posibil sa faca si pe pământ acelasi lucru chiar daca cea mai mare parte din pământ era al bunicului meu! As putea contesta lucrul acesta?este posibil ca la cadastru sa fie bune acele cifre care mi le-a dat de la Ciocile adica prin cifrele acelea se vede proprietarul parcelelor si cvartalelor?
Da am inteles lucrul asta ca pe bunic il moștenește bunica si copiii dansului dar, mai este o problemă tatăl meu cand a murit bunicul in 84 din cate stim de la unchiul meu ne-a zis ca a semnat un act prin care ii cedează tot bunicii mele in anul 84 mentionez ca tatăl meu făcuse un șoc de nebunie dupa ce a murit tatăl său insa mama lui cu fratele lui l-au luat din spital pentru a-l pune sa semneze acel act! Mai este valabil acel act acum in 2018? S-ar putea face ceva daca el are contract de vanzare -cumpărare adica ceva de intabulare cam asa? Se mai poate face ceva?
Am o nelămurire vreau sa stiu daca am vreun drept de moștenire din partea tatălui meu iar la randul tatălui meu care a decedat vrem sa stim daca avem vreun drept ca ne poate de pe urma bunicii ! Bunica a decedat în 2017 iar bunicul in 1984.bunicii au avut 3 copii unul dintre ei fiind si tatăl meu care din pacate a decedat si el ac 4 ani si jumatate dar insa nu a beneficiat de Nici un bun din partea părinților lui.intrebarea este daca avem vreun drept de pe urma tatălui ca ne poate la bunurile bunicilor insa unul din frați nea cam derurat si nea zis ca nu avem nici un drept ca el are contract de vanzare cumpărare insa nu este înregistrat nicăieri nu ar trebui înregistrat acel contract undeva ? Si daca da unde? Mentionez ca a zis ca a fac acel contract cât a trăit bunica dar intrebarea mea este nu cumva avem dreptul la moștenirea bunicului daca nu a bunicii? Va rog răspuns urgent ca nu mi inteleg nimic!
Buna ziua! Am si eu o nelămurire! Vreau sa stiu ce putem face daca se poate face ceva! Bunicul meu a murit în anul 1984, bunica mea a murit în 2017, care la randul acestora 2 din urmă au rămas 3 copii ai decedatilor , tin sa mentionez ca unul dintre copii decedatilor as-a prăpădit acesta fiind tatăl meu adica copilul defunctilor insa unul dintre frați susține că nu avem nici un drept noi ca nepoate dupa urma bunicii noastre si in acelasi timp si dupa urma tatălui meu ,, citez ce drepturi sa ai nepoata nici voi nici tactul nu aveti nimic! Tot ce a avut bunica voastră adica mama mi-a lăsat mie tot !" Ca el are contract de vanzare -cumpărare între el și bunica si ca noi ca ne poate nu mai avem nici un drept! Cert este că eu nu vreau decât asa fiu lămurită sa stiu daca mai am drept la acele terenuri si la acea casa! Mentionez ca la cadastru arată că este pe numele bunicii nu al unchiului ceea ce mie imi da un semn de intrebare acela ca este posibil sa nu aibe nici un act de proprietate si ca daca avea eu din cate stiu trebuia înregistrat la cadastru Nu? Va rog ajutati-ma ca nu mai inteleg si nu stiu unde sa ma mai duc va rog un raspuns urgent!