sunt incadrata la gradul 2 de invaliditate si am terminat cei 3 ani de acordare a ajutorului de handicap astfel ramanad doar cu pensia de boala ce este prea mica pentru un trai decent .sunt disperata si nu stiu ce sa fac.
Sunt pensionara pe caz de boala cu o pensie de 620 lei .Daca imi gasesc un loc de munca, cum pot sa-mi maresc veniturile legal astfel incat sa nu pierd pensia de boala?
Din pacate nu pot pleca din tara pentru cateva luni :In primul rand am un copil in ingrijire pe care nu am unde-l lasa si in al 2 lea rand depind de tratament lunar la spital impotriva cancerului ,boala pe care o am.De aceea incerc sa-mi maresc veniturile legal caci nu-mi permit sa-mi cresc copilul cu o pensie de boala in valoare de 620lei si o pensie de 600 de la fostul meu sot .Imi doresc sa-mi cresc copilul cat mai pot in conditii decente iar el nu vrea sa comunice cu mine.L-am rugat sa depuna actele pentru alocatie acolo si nu a vrut .
Multumesc!Plata o face mama lui din Romania.Face totul sa nu stiu nimic .Adresa de locuinta am aflat-0 atunci cand am facut imputernicire fetei mele de al putea vizita in Anglia.In rest nu stiu nimic.
Doamna Avocat Carmen Matei,multumesc foarte mult pentru timpul ce mi-l acordati.
Cunosc ultima adresa de domiciliu din Romania cat si cea actuala din Anglia .Doar ca nu cunosc restaurantul sau locul unde lucreaza. Nu pot comunica cu fostul sot deoarece acesta nu este dornic de o discutie amiabila.Cat despre venitul lui actual am gandit ca nu poate lua 400 de lire astfel incat sa-mi revina procentual cei 25% ca valoare 100 de lire(600 de lei )asa cum imi da el lunar.
Multumesc,Doamn Avocat CARMEN MATEI, pentru raspuns!Ca sa stiu ca am inteles corect am sa va rog sa-mi mai raspundeti o data la urmatoarea intrebare ,daca se poate;deci eu trebuie sa-l dau in judecata in tribunalul din Romania astfel incat sa fie chemat din Anglia sa depuna o adeverinta cu salariul lui din Anglia ?Daca da cum as putea sa formulez cererea deoarece pensia alimentara a fost judecata si hotarata in procent de 25 %. In tara mi-a platit procentual dar de cand a plecat in Anglia imi da doar o suma stabilita de el in valoare de 60o lei .As vrea sa obtin mai mult dar nu stiu cum sa intru in posesia unei adeverinte cu salariu de la locul unde lucreaza.Ii stiu adresa de resedinta dar nu stiu locul de servici decat ca este un restaurant sau ceva de genul acesta fiind pe post de ajutor de bucatar.
Cum pot obtine un act(din Anglia) cu salariul fostului meu sot ce lucreaza in Anglia ?Acest act imi este necesar pentru al determina sa plateasca cei 25% stabilite ca pensie alimentara de catre tribunal.Precizez ca stiu doar unde locuieste si ca lucreaza intr-un restaurant .