Sunt pensionara pe caz de boala cu o pensie de 620 lei .Daca imi gasesc un loc de munca, cum pot sa-mi maresc veniturile legal astfel incat sa nu pierd pensia de boala?
Dacă sunteți încadrată în gradul 3 invaliditate, puteți lucra jumătate de norma, 4 ore/zi.
RoxyPity a scris:
Sunt pensionara pe caz de boala cu o pensie de 620lei .Daca imi gasesc un loc de munca, cum pot sa-mi maresc veniturile legal astfel incat sa nu pierd pensia de boala?
sunt incadrata la gradul 2 de invaliditate si am terminat cei 3 ani de acordare a ajutorului de handicap astfel ramanad doar cu pensia de boala ce este prea mica pentru un trai decent .sunt disperata si nu stiu ce sa fac.
(11) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, cu excepția celor realizate din situațiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. a) și b) sau pct. II, următoarele categorii de pensionari: a) pensionarii de invaliditate încadrați în gradul I sau II de invaliditate, precum și pensionarii de urmaș încadrați în gradul I sau II de invaliditate;
Codul fiscal
Art.7
Definiții ale termenilor comuni
În înțelesul prezentului cod, cu excepția titlurilor VII și VIII, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
1. activitate dependentă - orice activitate desfășurată de o persoană fizică într-o relație de angajare generatoare de venituri;