Bună ziua! În aprilie la început trebuie să nasc. Și am înțeles că pentru a beneficia de concediu de maternitate trebuie să închei un contract de asigurare cu CAS pentru concedii. Și stagiul minim de cotizație este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se solicită concediu medical. Eu din 15 martie as intră în prenatal. Însă ca PFA nu am plătit deloc acea contribuție de 1%.
Întrebarea mea este, dacă acuma în februarie as putea plăti intr-o singură zi retroactiv toată cotizația de 6 luni? Și dacă nu se poate, după ce nasc sunt obligată să depun dosarul pentru CCC doar din a 43a zi după nașterea copilului? Chiar dacă am pierdut concediul de maternitate în care intră și cele 42 de zile post natal obligatorii.
Va mulțumesc frumos!
Bună seara! Din 2015 lucrez în regim PFA. De curând m-am mutat în salon nou și am foarte puțin clienti. Din această cauză doresc să mă angajez cu 8 ore fără a suspenda PFA-ul.Sunt însărcinată în 16 săptămâni și indemnizația pentru creștere copil o voi obține în urma PFA-ului.Exista o soluție, o declarație oficială în urma căruia pot să aduc ca dovadă angajatorului ca nu doresc să mă angajez ca să obțin în urma dansului concediu sau indemnizatie? Pe mine doar munca mă interesează în urma căruia să primesc un salar. Nu știu cum pot dovedi că eu indemnizația în urma PFA-ului o voi obține și pe mine strict salarul mă interesează să am un venit.
Va mulțumesc!
Bună ziua! Dacă în perioada 4 iulie 2017 -10 aprilie 2018 am lucrat cu contract de muncă și concomitent aveam deschisă PFA-ul, am plătit toate taxele, sănătatea însă nu am încasat nimic la PFA dar am plătit în continuare taxele, voi primi indemnizație de creștere copil? Suma este 1250 lei?voi naște în martie 2019.Menționez că în continuare ca PFA lucrez și am încasări din luna aceasta! Va mulțumesc frumos!