avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu maternitate PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu maternitate PFA

Bună ziua! În aprilie la început trebuie să nasc. Și am înțeles că pentru a beneficia de concediu de maternitate trebuie să închei un contract de asigurare cu CAS pentru concedii. Și stagiul minim de cotizație este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se solicită concediu medical. Eu din 15 martie as intră în prenatal. Însă ca PFA nu am plătit deloc acea contribuție de 1%.
Întrebarea mea este, dacă acuma în februarie as putea plăti intr-o singură zi retroactiv toată cotizația de 6 luni? Și dacă nu se poate, după ce nasc sunt obligată să depun dosarul pentru CCC doar din a 43a zi după nașterea copilului? Chiar dacă am pierdut concediul de maternitate în care intră și cele 42 de zile post natal obligatorii.
Va mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
GretaL, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariusghitoiu , utilizator 22:03, 10 Noiembrie 2021
Puteti plăti retroactiv toată contrubuția pentru cele 6 luni....
Buna ziua,

Soția mea este intro situația foarte similară cu a Dvs de acum 2 ani.

A funcționat pana la urma sa plătiți retroactiv?

Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc tata onushkamaya onushkamaya Buna ziua, urmeaza sa nasc in luna ianuarie si stiu ca mamele pot beneficia de concediu de materniate (cel prenatal - 63 zile, cel postnatal la fel) Daca eu ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si lauzie? Madaaa Madaaa Buna seara, Sunt insarcinata in 4 luni si angajata din data de 19 septembrie 2019. Data probabila a nasterii este 6 aprilie 2020. Prind 7 luni lucrate ... (vezi toată discuția)