Am primit o invitatie din partea Directiei Politiei Locale, Serviciul Circulatie Rutiera, conform careia trebuia sa ma prezint in data de 26.09.2018 acolo, in urma unei opriri/stationari interzise din data de 28.03.2018.
In josul paginii este mentionat faptul ca sunt invitata pentru clarificarea situatiei, in caz contrar fiind aplicate sanctiunile prevazute de OUG 195/2002 R, respectiv Legea 61/1991.
Mentionez faptul ca sunt proprietara masinii, dar nu eu conduceam si ca am vazut pentru prima data aceasta invitatie abia astazi, 18.10.2018.
Prin "clarificarea situatiei" ar trebui sa inteleg amenda pentru stationare interzisa? Si ce se intampla daca nu m-am prezentat cand a trebuit? Exista o amenda in acest caz? Daca da, care este cuantumul?
Nu stiu cui sa ma adresez, asa ca am considerat ca dumneavoastra ati putea sa ma ajutati. Problema mea consta in faptul ca am semnat un contract de colaborare, de prestari servicii cu firma la care lucrez, firma fiind din alta tara, dar eu desfasurandu-mi activitatea in Romania. Eu trebuie sa imi platesc singura contributiile la stat si pentru inregistrarea contractului mi-a fost eliberata declaratia 020, necesara procesului de inregistrare a contractului. Insa, prezentandu-ma la finante, mi s-a spus ca este necesara declaratia 070, dar se pare ca in cazul meu, fiind unul mai atipic, trebuie folosita declaratia 020, in baza ordinului 17/2013, eu fiind persoana fizica neautorizata din cate am inteles si fiind necesara autorizarea, insa nu trebuie sa imi deschid PFA, doar sa folosesc declaratia 020. In momentul in care am spus aceste lucruri unui anume domn de la finante, dansul a spus ca nu este asa, ca nu se poate, ca trebuie sa fac cu totul altceva si, cand am vrut sa ii arat ordinuk 17/2013, asa cum mi s-a recomandat sa fac, ca sa inteleaga exact despre ce este vorba, acesta a refuzat, spunand ca nu il intereseaza ce spun persoanele care lucreaza la contabilitate in firma la care lucrez eu. Practic nu mi-am putut inregistra contractul deoarece respectivul domn nu a vrut nici macar sa citeasca legea respectiva, pe care o aveam scrisa pe foaie si pe care i-am aratat-o, insa nu a vrut nici sa se uite. Ce e drept, nici eu nu am stiut si inca nu stiu exact cum sta treaba, pentru ca nu am mai fost intr-o astfel de situatie, insa, ideea este urmatoarea: M-ati putea, va rog, lamuri in legatura cu aceasta declaratie si cum sta treaba si cu legea respectiva? Si o alta intrebare, exista vreo posibilitate sa dau in judecata finantele pentru faptul ca nici nu am fost ascultata in privinta a tot ceea ce aveam de spus si pentru faptul ca nu am reusit sa inregistrez contractul si din aceasta cauza curand voi depasi data limita de inregistrare a acestuia (pentru ca am inteles ca exista un termen de 30 de zile de la semnarea contractului in care il putem inregistra)?