avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrare contract si intentare proces
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrare contract si intentare proces

Buna ziua!

Nu stiu cui sa ma adresez, asa ca am considerat ca dumneavoastra ati putea sa ma ajutati. Problema mea consta in faptul ca am semnat un contract de colaborare, de prestari servicii cu firma la care lucrez, firma fiind din alta tara, dar eu desfasurandu-mi activitatea in Romania. Eu trebuie sa imi platesc singura contributiile la stat si pentru inregistrarea contractului mi-a fost eliberata declaratia 020, necesara procesului de inregistrare a contractului. Insa, prezentandu-ma la finante, mi s-a spus ca este necesara declaratia 070, dar se pare ca in cazul meu, fiind unul mai atipic, trebuie folosita declaratia 020, in baza ordinului 17/2013, eu fiind persoana fizica neautorizata din cate am inteles si fiind necesara autorizarea, insa nu trebuie sa imi deschid PFA, doar sa folosesc declaratia 020. In momentul in care am spus aceste lucruri unui anume domn de la finante, dansul a spus ca nu este asa, ca nu se poate, ca trebuie sa fac cu totul altceva si, cand am vrut sa ii arat ordinuk 17/2013, asa cum mi s-a recomandat sa fac, ca sa inteleaga exact despre ce este vorba, acesta a refuzat, spunand ca nu il intereseaza ce spun persoanele care lucreaza la contabilitate in firma la care lucrez eu. Practic nu mi-am putut inregistra contractul deoarece respectivul domn nu a vrut nici macar sa citeasca legea respectiva, pe care o aveam scrisa pe foaie si pe care i-am aratat-o, insa nu a vrut nici sa se uite. Ce e drept, nici eu nu am stiut si inca nu stiu exact cum sta treaba, pentru ca nu am mai fost intr-o astfel de situatie, insa, ideea este urmatoarea: M-ati putea, va rog, lamuri in legatura cu aceasta declaratie si cum sta treaba si cu legea respectiva? Si o alta intrebare, exista vreo posibilitate sa dau in judecata finantele pentru faptul ca nici nu am fost ascultata in privinta a tot ceea ce aveam de spus si pentru faptul ca nu am reusit sa inregistrez contractul si din aceasta cauza curand voi depasi data limita de inregistrare a acestuia (pentru ca am inteles ca exista un termen de 30 de zile de la semnarea contractului in care il putem inregistra)?
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
Aurelia31, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de administrare szleventee szleventee Sunt asociat unic la o firma, precum si administrator. (specificat in actul constitutiv). In conditiile aceastea este posibil sa-mi fac un contract de ... (vezi toată discuția)
Declaratie trimestriala IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI Buna ziua am incheiat in luna august 2011 un contract de colaborare cu o firma de asigurari. veniturile nete lunare pe care le-am realizat au fost de 200 ... (vezi toată discuția)
Schimbare cod caen pentru pfa antispam antispam Buna ziua. Avand in vedere ca perioada aceasta va fi una destul de zbuciumata pentru \"detinatorii\" de PFA-uri din domeniul IT-ului, am urmatoarea ... (vezi toată discuția)