buna ziua!
situatia mea este urmatoarea: in urma cu 40 de ani, bunicii au construit un duplex pentru 2 copii, mama si fratele ei, care trebuia sa fie pe mijlocul terenului ce urma sa fie impartit de gard in 2 parti egale. au lasat responsabil de lucrari pe socrul unchiului meu, care, vrand mai mult pentru ai lui, a sapat fundatia cu vreo 2 metri pe terenul mamei. cand s-au intors bunicii, nu au vrut sa strice toata munca si alti bani, au hotarat sa ramana asa, dar sa fie gardul pus corect. nici asta nu s-a putut, pentru ca o fereastra ar fi fost in curtea noastra. pana la urma gardul a fost pus la jumatatea distantei intre peretele despartitot si geam, ca sa asigure intimitatea. unchiul a murit, matusa mostenitoare, alta sotie a unchiului decat cea din urma cu 40 de ani, a vandut proprietatea pentru a fi intretinuta. noii vecini vor acum sa mute gardul in dreptul peretelui despartitor de la casa. avem cadastru si intabulare conform situatiei din teren, cu limita de proprietate gardul vechi. aproximativ.
ce drepturi are vecinul?
ce drepturi avem noi?
noul cod civil schimba drepturile lor?
ce ne sfatuiti sa facem?
vecinul ameninta ca intra noaptea si muta gardul.
povestea e putin incurcata, asa cum sunt majoritatea, probabil.
casa si terenul sunt obtinute prin mostenire. insa cand s-a facut succesiunea inca nu exista act de proprietate pt teren, acesta a fost eliberat muuult mai tarziu (peste vreo 20 de ani). cand s-a facut in sfarsit cadastrul si a iesit titlul de proprietate pe teren a fost intabulat doar acesta, fara a se intabula si dreptl asupra casei. cum de intabularea precedenta s-a ocupat biroul de cadastru. nu am stiut unde si cine se poate ocupa.
buna ziua,
unde se poate face intabularea unui drept de proprietate pentru imobil+teren aflat in comuna Jilava, care este adresa institutiilor abilitate? care este procedura? se poate acupa un notariat de aceasta procedura sau trebuie sa mearga pentru intabulare proprietarul? precizez ca exista toate documentele care atesta dreptul de proprietate si dosarul cadastral.
referitor la intrebarea d388...:
adica cineva care a absolvit ASE nu este calificat suficient sa vanda servicii web-design si publicitate? conteaza mai mult o diploma de vanzator care se obtine dupa un curs de 1 luna decat 4 ani la o facultate economica???
as vrea sa lansez o revista cu scop publicitar (veniturile vor fi din vanzare spatiu publicitar nu din vanzare) si as vrea sa stiu daca este posibil ca aceasta activitate sa fie desfasurata de PFA si care sunt codurile CAEN pentru care trebuie sa solicit autorizarea. o alta activitate pe care vreau sa o desfasor este vanzarea de spatiu publicitar pe site-uri pe care le detin ca persoana fizica. pentru cate coduri CAEN se poate cere autorizarea?
cum sunt si salariat as dori sa stiu care dintre cele 2 modalitati de autorizare este mai benefica si de ce (care este diferenta intre ele)?
stiu ca nu se pot angaja persoane cu contract individual de munca. pot beneficia sub vreo forma de servicii ale altor persoane de vanzare a spatiilor publicitare in revista?