buna ziua!
situatia mea este urmatoarea: in urma cu 40 de ani, bunicii au construit un duplex pentru 2 copii, mama si fratele ei, care trebuia sa fie pe mijlocul terenului ce urma sa fie impartit de gard in 2 parti egale. au lasat responsabil de lucrari pe socrul unchiului meu, care, vrand mai mult pentru ai lui, a sapat fundatia cu vreo 2 metri pe terenul mamei. cand s-au intors bunicii, nu au vrut sa strice toata munca si alti bani, au hotarat sa ramana asa, dar sa fie gardul pus corect. nici asta nu s-a putut, pentru ca o fereastra ar fi fost in curtea noastra. pana la urma gardul a fost pus la jumatatea distantei intre peretele despartitot si geam, ca sa asigure intimitatea. unchiul a murit, matusa mostenitoare, alta sotie a unchiului decat cea din urma cu 40 de ani, a vandut proprietatea pentru a fi intretinuta. noii vecini vor acum sa mute gardul in dreptul peretelui despartitor de la casa. avem cadastru si intabulare conform situatiei din teren, cu limita de proprietate gardul vechi. aproximativ.
ce drepturi are vecinul?
ce drepturi avem noi?
noul cod civil schimba drepturile lor?
ce ne sfatuiti sa facem?
vecinul ameninta ca intra noaptea si muta gardul.
Uzucapiune
Vasile Olteanu
Vecinul socrilor mei vrea sa mute gardul despartitor pe motiv ca nu are latimea care trebuie. Casa se afla la tara. In urma cu cca 35-40 de ani el a facut ... (vezi toată discuția)