avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate incalcat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate incalcat

in anul 1990 parintii mei au cumparat cu acte de vanzare cumparare(fara clauze)o casa la tara de la niste rude (unchi si matusa) ,care sunt si vecinii nostri /in anul 2010 dupa moartea unchiului matusa afirmand ca ea nu a vandut de fapt niciodata casa parintilor mei,a mutat gardul dintre cele 2 proprietati cu 3 metri in terenul nostru (gard situat acum la 1 metru de casa noastra),mentionez ca a distrus gardul dintre cele 2 proprietati si a pus in schimb altul de plasa ,dupa aceasta operatiune a pus un caine mare lup langa gard si a inceput sa planteze copaci pe bucata de pamant luata cu forta in special pe langa gard ,sustinand ca acolo ar fi hotarul firesc/toate incercarile de mediere pe cale pasnica au fost in zadar/as dori un sfat de la o persoana competenta /mai am o singura intrebare ,, ce pot eu pati daca as muta inapoi gardul pe vechiul hotar(cel legal dintre cele 2 proprietati)cu siguranta in timpul acestei operatiuni matusa mea ar fi in stare sa sara si la bataie /sincer doresc o rezolvare legala /parintii mei ar dori sa vanda casa ,dar cu asa vecini nu cred ca o sa avem cumparatori /va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
ContSters243018, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 02:41, 22 Februarie 2012
Daca nu ati ajuns la un consens prin mediere, apelati la organele de cercetare penala.

Ceea ce a facut matusa dvs. se incadreaza la infractiunile de Tulburare de posesie art.220 si Distrugere art.217....eventual si Violare de domiciliu art.192.

Consultati un avocat si depuneti o plangere penala.
Din păcate , numai în instanţă se poate rezolva situaţia, printr-o acţiune în grăniţuire şi revendicare. O chemaţi pe mătuşa ca pârâtă, se va face o expertiză pentru stabilire linia de hotar. Să apreciaţi cam cât teren revendicaţi, pentru taxele judiciare. Acestea. ca şi restul de distracţie vor reveni ca plată, la sfârşit, celui care pierde procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate incalcat carmencr carmencr in anul 1990 parintii mei au cumparat cu acte de vanzare - cumparare(fara clauze)o casa la tara de la niste rude (unchi si matusa) ,care sunt si vecinii nostri ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate incalcat cip127 cip127 in anul 1990 parintii mei au cumparat cu contract de vanzare- cumparare o casa cu teren aferent ,anul acesta vecina noastra (care este persoana de la care am ... (vezi toată discuția)
Desfiintare delimitare a doua proprietati irina16 irina16 Am la tara o proprietate compusa din casa+ teren de 2000 mp, pe care am cumparat-o ingradita. Vecina a demolat, fara ca macar sa ma anunte, gardul care ... (vezi toată discuția)