avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate incalcat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate incalcat

in anul 1990 parintii mei au cumparat cu contract de vanzare- cumparare o casa cu teren aferent ,anul acesta vecina noastra (care este persoana de la care am cumparat casa,dupa moartea sotului sau )a mutat gardul dintre cele 2 proprietati intrand astfel cu 2 metri pe proprietatea noastra .va rug frumos sa-mi spuneti cum pot proceda
Cel mai recent răspuns: socol mihaela , utilizator 13:46, 28 Aprilie 2010
Trebuie sa faceti o actiune in granituire si revendicare pentru suprafata de teren incalcata. Actiunea se adreseaza judecatoriei pe raza de competenta teritoriala unde se afla bunurile.
Va recomand sa intocmiti documentatia cadastrala si sa intabulati imobilul in cartea funciara. Cu aceasta ocazie se vor constata de catre topograful cadastrist si diferenta de suprafata dintre ceea ce este astazi si ce scrie in contractul de vanzare cumparare. In baza acestor noi documente, inainte de a intabula in cartea funciara puteti soma prin executor judecatoresc vecina sa-si schimba gardul pe vechia locatie , iar daca refuza puteti incerca o mediere cu vecina sau alege calea unei actiuni in granituire. Dar din experienta mea probleme s-au rezolvat dupa efectuarea masuratorilor cadastrale si constatarea diferentelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare gard si inscriere carte funciara Mircea Razvan Mircea Razvan Tatal meu veteran de razboi impreuna cu mama mea au achizitionat un teren de 500m.p. in 1957 la Busteni.La acea data nu erau consemnate laturile ci numai ... (vezi toată discuția)
Granituire dheedo dheedo Buna ziua, in 2011 am cumparat o casa cu terenul aferent, proprietate imprejmuita provizoriu de vanzator cu un gard de sarma. La putin timp dupa incheierea ... (vezi toată discuția)
Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)