avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Activitate Ixulescu90

Activitate Ixulescu90

Răspuns la discuția Concediu de risc maternal
Bună seara! În prezent mă aflu în concediu medical din cauza amenințării de avort. Zilele trecute am fost sunată de către directorul de magazin spunându-mi că, este necesar ca eu să mă duc la serviciu pentru a mi se face raportul de risc, deoarece fiind în concediul medical, contractul de muncă este “practic” suspendat. Din câte m-am informat, medicul de medicina muncii are obligația ca să emită acest raportul într-un termen rezonabil din momentul în care a fost înștiințat, în scris, de sarcină de către angajată. În cazul meu, am informat în scris că sunt însărcinată în data de 19 septembrie. Cum ar trebui să procedez? Mulțumesc! O seară frumoasă!
Răspuns la discuția Concediu de risc maternal
Directorul de magazin m-a anunțat doar că nu mi se va acorda concediu de risc maternal, nu a spus nimic de vreo recomandare a medicul de medicina muncii.
Bună ziua!
Sunt însărcinată în săptămâna a 12-a, iar în urma unor probleme medicale, medicul specialist a constatat că prezint amenințare de avort. Am notificat angajatorul în scris despre starea mea de gravitate, înmânându-i și scrisoarea medicală de la medicul specialist. Menționez faptul că, lucrez la un magazin de haine ca sales advisor, stând doar în picioare. Medicul de la medicina muncii a anunțat directorul de magazin că refuză să-mi accepte concediu de risc maternal, starea mea se sănătate nefiind pusă în pericol. Întrebarea mea este dacă este legală decizia acestuia, având în vedere că, prezint amenințare de avort, medicul specialist recomandându-mi repaus fizic total?
Vă mulțumesc pentru timpul acordat!
O zi frumoasă!
Răspuns la discuția Concediu medical
Mi-ați putea da mai multe detalii, în acest sens? Vă mulțumesc!
Am lucrat in perioada 1 ianuarie-1 noiembrie 2017, iar ulterior m-am angajat pe 12 februarie 2018, lucrand pana in prezent. La inceputul lunii august 2018, mai exact 4 august am avut o problema medicală, astfel ca mi/a luat concediu medical. Angajatorul refuza sa-mi plateasca CM pe motiv ca nu am îndeplinit stagiul minim de cotizare. M-ați putea lamuri daca este legala decizia angajatorului?