avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Concediu de risc maternal
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Concediu de risc maternal

Bună ziua!
Sunt însărcinată în săptămâna a 12-a, iar în urma unor probleme medicale, medicul specialist a constatat că prezint amenințare de avort. Am notificat angajatorul în scris despre starea mea de gravitate, înmânându-i și scrisoarea medicală de la medicul specialist. Menționez faptul că, lucrez la un magazin de haine ca sales advisor, stând doar în picioare. Medicul de la medicina muncii a anunțat directorul de magazin că refuză să-mi accepte concediu de risc maternal, starea mea se sănătate nefiind pusă în pericol. Întrebarea mea este dacă este legală decizia acestuia, având în vedere că, prezint amenințare de avort, medicul specialist recomandându-mi repaus fizic total?
Vă mulțumesc pentru timpul acordat!
O zi frumoasă!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:27, 17 Decembrie 2019
Buna ziua,
Si care a fost recomandarea medicului de medicina muncii?
Directorul de magazin m-a anunțat doar că nu mi se va acorda concediu de risc maternal, nu a spus nimic de vreo recomandare a medicul de medicina muncii.
Atunci faceti plangere la ITM si DSP,
Prima data il anuntati ca o sa faceti aceste plangeri si, daca nici atunci nu accepta, depuneti plangerile.
Ce demersuri a facut dupa ce l-ati anuntat In scris, ca sunteti insarcinata?
Daca medicul specialist de medicina muncii, in urma evaluarii starii dvs. de sanatate considera ca aveti nevoie de concediu de risc maternal, acesta este in masura dpvd legal, sa va ofere acest concediu. Medicul specialist de medicina muncii nu are competente legale, doar are obligatia sa avizeze CM emis de catre medicul specialist sau medicul de familie.
Informatii suplimentare gasiti aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
ITM nu are atributii in emiterea concediului de risc maternal. DJSP poate verifica motivul pentru care medicul ginecolog nu va acorda concediu de risc maternal daca starea dvs. de sanatate o impune.
Bună seara! În prezent mă aflu în concediu medical din cauza amenințării de avort. Zilele trecute am fost sunată de către directorul de magazin spunându-mi că, este necesar ca eu să mă duc la serviciu pentru a mi se face raportul de risc, deoarece fiind în concediul medical, contractul de muncă este “practic” suspendat. Din câte m-am informat, medicul de medicina muncii are obligația ca să emită acest raportul într-un termen rezonabil din momentul în care a fost înștiințat, în scris, de sarcină de către angajată. În cazul meu, am informat în scris că sunt însărcinată în data de 19 septembrie. Cum ar trebui să procedez? Mulțumesc! O seară frumoasă!

Alte discuții în legătură

Buna ziua am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in ... Florina93 Florina93 Buna ziua Am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in 22 de saptamani Am primit de la medicul specialist o scrisoarea cu recomandare sarcina cu risc ... (vezi toată discuția)
Medicul de medicina muncii poate contesta concediu de risc recomandat de medicul specialist? crisana crisana Buna ziua .Am si eu o intrebare,la care nu am primit inca raspuns nici de la medicul ginecolog,nici de familie,nici de medicina muncii. In data de 5.12.2014 ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal Ale.xa Ale.xa Buna ziua! Sunt insarcinata in 12 saptamani si datorita unui diagnostic de amenintare de avort am primit de la medicul specialist ginecolog scrisoare medicala ... (vezi toată discuția)