avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua Am nevoie va rog de un sfat.sunt ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua Am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in ...

Buna ziua
Am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in 22 de saptamani
Am primit de la medicul specialist o scrisoarea cu recomandare sarcina cu risc maternal.
Cei de la medicina muncii spun ca nu ma incadrez datorita fișei factorilor de risc. Eu lucrez la un restaurant ca ajutor de bucatar.
Nu înțeleg de ce nu ma incadrez atata timp cand am recomandare de la medic specialist cu un diagnostic grav?
O zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: Florina93 , utilizator 13:14, 18 Aprilie 2021
Medicul specialist ginecolog nu trebuie sa faca recomandari ci sa acorde el concediu de risc maternal daca considera ca mama si/ sau fatul sunt pusi in pericol de conditiile de lucru. Medicul de medicina muncii nu are competenta legala sa acorde concediu de risc maternal.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2021
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Am înțeles. I-am comunicat asta medicului meu ginecolog si mi-a spus ca este lege prin care medicul de medicina muncii trebuie sa faca un raport , iar cu acest raport trebuie sa merg la medicul de familie sa imi de-a concediul medical. Doar ca medicul de medicina muncii spune ca nu ma incadrez la sarcina cu risc datorita fisei factorilor de risc. Eu lucrez la un restaurant , ca ajutor de bucatar.
Diagnosticul dat de medicul ginecolog presupune sa nu fac efort deloc si sa ma odihnesc.
Ce pot sa fac in cazul acesta?
Va multumesc.
Raportul se refera la faza initiala in care dvs. ati anuntat angajatorul ca sunteti gravida, nu la un eventual moment in care medicul specialist ginecolog considera ca este necesar concediu de risc maternal.
Medicul ginecolog se eschiveaza avand cunostinta de raportul deja intocmit de medicul specialist de medicina muncii. Medicul specialist de medicina muncii cand intocmeste raportul ia in considerare doar riscurile profesionale la care se expune gravida la locul de munca, riscuri identificate si evaluate de catre angajator.
Numai medicul specialist de medicina muncii si medicul de familie cunoasc starea reala de sanatate a gravidei, mottiv pentru care legea le acorda dreptul de a emite concediu de risc maternal.
Am înțeles.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, sunt insarcinata in 12 săptămâni, am scrisoare ... Ella Coz Ella Coz Bună ziua, sunt insarcinata in 12 săptămâni, am scrisoare medicala de la doctorul ginecolog pentru concediu cu risc de sarcina, am anunțat angajatorul mi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua sunt însărcinata in 23 de saptamani și lucrez de ... Andreea Răzvan 123 Andreea Răzvan 123 Bună ziua Sunt însărcinata in 23 de saptamani și lucrez de acasă. Zilele trecute nu m-am simțit bine și am fost la medicul ginecolog pentru consult. ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului pentru gravide aftenev aftenev Buna ziua , sotia este gravida in luna a 4 , si a cerut reducerea programului de lucru la 6 ore la recomandarea medicului specialist. A facut cerere , a ... (vezi toată discuția)