avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bună ziua, sunt insarcinata in 12 săptămâni, am ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bună ziua, sunt insarcinata in 12 săptămâni, am scrisoare ...

Bună ziua, sunt insarcinata in 12 săptămâni, am scrisoare medicala de la doctorul ginecolog pentru concediu cu risc de sarcina, am anunțat angajatorul mi s-a făcut și raportul cu riscurile la locul de munca, l-am semnat azi și a spus ca aștept ca mi se v-a da un dosar. Ce trebuie sa fac mai departe pentru a putea avea concediu cu risc?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:18, 4 Noiembrie 2023
Concediul de risc maternal se acorda de catre medicul de familie sau de catre medicul specialist ginecolog. Daca acestia considera ca mama si/sau fatul prezinta vreun risc, acorda concediu de risc maternal nu scrisori medicale.
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
Concediul de risc maternal se acorda in situatia in care medicul de medicina muncii constata ca exista , pentru femeia insarcinata sau pentru copil , riscuri cauzate de conditiile de munca , iar angajatorul nu le poate elimina . Daca dvs. aveti sarcina la risc , inseamna ca nu conditiile de munca va dauneaza , ci sunt probleme de alta natura . Daca medicul specialist considera ca aveti nevoie de concediu medical , vi-l acorda , sau - pe baza scrisorii medicale - il luati de la medicul de familie . Este un concediu medical normal , ca la orice boala . Pe de alta parte , angajatorul e obligat , impreuna cu medicul de medicina muncii , sa analizeze daca si conditiile de munca ar prezenta un risc pentru sanatatea dvs. ca gravida , sau pentru fat . Si , daca exista riscuri , iar angajatorul nu poate sa va asigure conditii care sa nu va afecteze , atunci veti avea recomandare de concediu de risc maternal . Despre acest dosar de analiza este vorba . Ambele sunt concedii medicale , dar acordarea lor e diferita .
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2023
CHKa, utilizator
Dosarul medical al gravidei se intocmeste de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale la data notificarii angajatorului de catre gravida privind starea sa de graviditate, nu cand este nevoie de concediu de risc maternal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in ... Florina93 Florina93 Buna ziua Am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in 22 de saptamani Am primit de la medicul specialist o scrisoarea cu recomandare sarcina cu risc ... (vezi toată discuția)
Bună ziua sunt însărcinata in 23 de saptamani și lucrez de ... Andreea Răzvan 123 Andreea Răzvan 123 Bună ziua Sunt însărcinata in 23 de saptamani și lucrez de acasă. Zilele trecute nu m-am simțit bine și am fost la medicul ginecolog pentru consult. ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal Ale.xa Ale.xa Buna ziua! Sunt insarcinata in 12 saptamani si datorita unui diagnostic de amenintare de avort am primit de la medicul specialist ginecolog scrisoare medicala ... (vezi toată discuția)