avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Medicul de medicina muncii poate contesta concediu de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Medicul de medicina muncii poate contesta concediu de risc recomandat de medicul specialist?

Buna ziua .Am si eu o intrebare,la care nu am primit inca raspuns nici de la medicul ginecolog,nici de familie,nici de medicina muncii.
In data de 5.12.2014 am anuntat legal in scris angajatorul ca sunt insarcinata cu scrisoarea medicului de familie atasata.Din ordonanta de guvern reiese ca angajatorul trebuia sa anunte atat itm cat si medicina muncii in termen de 10 zile.
Nu au fost anuntati.Din decembrie eu sunt in concediu medical pt ca am sarcina cu risc,iar in 05.01.2015 medicul specialist recomanda concediu de risc maternal.
In aceiasi zi anunt angajatorul ca am nevoie de raportul privind protectia maternitatii la locul de munca,iar la insitentele doamna doctor este chemata.
in rapot aceasta noteaza urmatoarele:'RISC MIC reprezentat de pozitie sezanda prelungita,posturi vicioase,suprasolicitare vizuala,zgomot ambiental crescut,solicitare psihosenzoriala legata de sarcinile de mnca.
Tot in raport se recomanda angajatorului respectarea repausului conform medicului ginecolog,dar incheie raportul cu urmaatoarele"medicul de medicina muncii nu recomanda concediu maternal" chiar daca acesta este recomandat deja de medicul specialist.
Pe scrisoare medicala scrie f clarplacentatie joasa,iminenta de avort,metroragie,recomandad repaus si concediu de risc maternal.
Spuneti.mi va rog daca am dreptul la acest concediu sau ce se poate face in aceasta situatie.Vreau sa subliniez ca medicul de familie ca sa imi acorde concediu are nevoie de viza medicului de la medicina muncii,care conform raportului refuza sa o dea.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:48, 14 Ianuarie 2015
Puteti lua legatura cu ITM (Dep. Securitate si Sanatate in Munca) care va poate ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal Ixulescu90 Ixulescu90 Bună ziua! Sunt însărcinată în săptămâna a 12-a, iar în urma unor probleme medicale, medicul specialist a constatat că prezint amenințare de ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal Silvia Olteanu Silvia Olteanu Buna ziua! Am depus la HR in data de 07.03.2018,o scrisoare medicala de la ginecologul curant in care solicita sa mi se intocmeasca dosar de concediu de risc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in ... Florina93 Florina93 Buna ziua Am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in 22 de saptamani Am primit de la medicul specialist o scrisoarea cu recomandare sarcina cu risc ... (vezi toată discuția)