avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Concediu de risc maternal
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Concediu de risc maternal

Bună ziua!
Sunt însărcinată în săptămâna a 12-a, iar în urma unor probleme medicale, medicul specialist a constatat că prezint amenințare de avort. Am notificat angajatorul în scris despre starea mea de gravitate, înmânându-i și scrisoarea medicală de la medicul specialist. Menționez faptul că, lucrez la un magazin de haine ca sales advisor, stând doar în picioare. Medicul de la medicina muncii a anunțat directorul de magazin că refuză să-mi accepte concediu de risc maternal, starea mea se sănătate nefiind pusă în pericol. Întrebarea mea este dacă este legală decizia acestuia, având în vedere că, prezint amenințare de avort, medicul specialist recomandându-mi repaus fizic total?
Vă mulțumesc pentru timpul acordat!
O zi frumoasă!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:27, 17 Decembrie 2019
Medicul specialist de medicina muncii nu are astfel de competente legale. Legal acesta doar avizeaza certificatele de concediu de risc maternal emise de catre medicul de familie sau medicul ginecolog, in sensul ca le inregistreaza in dosarul medical al lucratoarei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in ... Florina93 Florina93 Buna ziua Am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in 22 de saptamani Am primit de la medicul specialist o scrisoarea cu recomandare sarcina cu risc ... (vezi toată discuția)
Medicul de medicina muncii poate contesta concediu de risc recomandat de medicul specialist? crisana crisana Buna ziua .Am si eu o intrebare,la care nu am primit inca raspuns nici de la medicul ginecolog,nici de familie,nici de medicina muncii. In data de 5.12.2014 ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal Ale.xa Ale.xa Buna ziua! Sunt insarcinata in 12 saptamani si datorita unui diagnostic de amenintare de avort am primit de la medicul specialist ginecolog scrisoare medicala ... (vezi toată discuția)