avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate cmoarcas

Activitate cmoarcas

Cumparare ani de vechime

Sunt interesata de posibilitatea de a cumpara ani de vechime. Am 55 de ani si intentionez sa ies la pensie la virsta legala. Am muncit timp de 8 ani in grupa a II de munca si am facut studii universitare in acelasi timp pentru o perioada de 6 ani. Am inteles ca se pot cumpara numai 6 ani; este corect ? Daca anii de universitate nu sunt luati in consideratie, ar trebui sa cumpar 7 ani. Cum pot proceda? Multumesc anticipat.
Litigiu cu camin de batrani

Buna ziua,

Mama a fost internata la camin din 3 septembrie 2017 pina pe 1 septembrie 2020, cind a decedat. Contractul de asistenta sociala a fost intocmit din 3 ale lunii septembrie si platile au fost facute intotdeauna inainte de data scadenta prin transfer bancar (online). Clauza din contract indica ca la neplata contractului in termen de 5 zile beneficiarul, contractul este resiliat de drept. Eu nu locuiesc in tara si am vrut sa evit orice complicatii cu privire la platile cu intirziere.
Ultima plata facuta la camin a fost pe data de 31 august pentru luna 3 septembrie - 3 octombrie. Mama a decedat pe 1 septembrie. Caminul de batrani refuza returnarea avansului de 3200 lei.
Am incercat o solutionare pe cale amiabila printr-o discutie cu reprezentantul caminului, fie prin email. Caminul are o interpretare diferita a clauzelor din contract, care de altfel, este foarte evaziv. Caminul este acreditat si pretinde ca contractul este intocmit conform standardelor de acreditare a caminelor.

Doresc sa stiu care sunt posibilitatile de solutionare prin mediere sau instanta in cazul unui litigiu cu un camin privat de batrani.

Cu multumiri,