avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Activitate floreacalin

Activitate floreacalin

Multumesc pentru raspuns. Profesia liberala nu se poate inregistra la registrul comertului pentru obtinerea unui cod CAEN?
Buna ziua,

Sotia mea incepand de anul acesta si-a deschis un cabinet de psihologie pe profiesie liberala.
As avea 2 intrebari la care nu prea gasesc raspuns pe internet.
1. La deschiderea cabinetului ca si patrimoniu sau aport propriu a trecut niste teste achizitionate pe persoana fizica. Am vrea ca aceste teste sa intre in patrimoniul Profesiei Liberale, cum se poate face acest lucru?
2. Sotia doreste sa realizeze niste materiale educative, o serie de cartonase destinate comercializarii. Acestea vor fi tiparite in China si comercializate in Romania. Pe profesie liberala se poate face si comert, sau care ar fi varianta legala, pentru a evita problemele?

Multumesc mult,
Cu respect,
Calin Florea.
Buna seara.

Sotia este in concediu de crestere al copilului, dar face demersurile pentru deschiderea unui cabinet de consiliere (profesie liberala). Nu doreste neaprat sa obtina venituri in aceasta perioada ci vechime. In ce mod afecteaza deschiderea cabinetului si inregistrarea la finante cu indemnizatia de crestere?

Va multumesc anticipat.
Vă mulțumesc pentru răspuns.
Obțin și venituri din închiriere, în acest caz depun o declarație la început de an ptr anul precedent (referitor la câștigul din vânzarea acțiunilor) și una estimativa pentru anul curent?

george-neagu a scris:

La acea vreme se depunea declaratia 200 si copie dupa fisa de portofoliu pe fiecare an.. Numai ca acum nu puteti depune decat doar dupa ce mergeti la ei, platiti penalizarea pentru nedepunerea la tip pentru fiecare din acel an si apoi va vor ajuta ei sa le depuneti acolo pe loc. I acesti ani, perderea di anii precedenti, daca era cazul sa fie asa ceva, o luau in calcul doar cei de la finate cand va trimeteau acasa decizia de impunere,nu dumneavoastra cand completat declaratia 200.
Abia dupa ce faceti asta, depuneti declaratii rectificative in care veti trece piederea din anii precedenti cumulata si neacoperita inca.
La acest tip de venit din investitii, nu treceti venituri estimate ci completati doar declaratia unica la inceputul anului urmator pentru cel precedent, cu valorile concret realizate.

Buna ziua,

Am fise de portofoliu pe baza carora nu am depus declaratii din 2015 - prezent, cu privire la veniturile/pierderea din vanzarea de actiuni. As vrea sa fiu la zi cu declaratiile, dar am nevoie de putina indrumare:
1. Ce anume trebuie sa completez anterior anului 2018?
2. Pe 2018 si 2019 am completat deja declaratia unica dar nu am luat in calcul castigul/pierderea din vanzarea actiunilor, aceasta problema cum o rezolv?
3. Inteleg ca declaratia unica se refera la veniturile previzionare, cum as putea sa previzonez castigurile sau pierderea din vanzarea actinulor?

Cu resepct,
Buna ziua,

Doresc sa pun bazele unei companii care sa organizeze tururi de o zi. Problema e ca nu am studii in domeniul domeniul turismului si nici licenta de ghid.
Ce cod CAEN s-ar potrivi cel mai bine, pe cat posibil sa nu aiba legatura cu turismul, eventual divertisment... etc.

Cu respect.