avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Activitate mariani111

Activitate mariani111

Răspuns la discuția Donatie loc de veci
Dinn 2014 la Cluj regulamentul cimitirelor prevede ca
Art. 39 Este admisă donaţia dreptului de concesiune între rude până la gradul III inclusiv sau între soţi, prin act notarial autentificat
[ link extern ]

Ce se poate face cand esti ruda de gradul 4 sau sot al unei rude de gradul 3, ingropat deja in acel loc?
Multumesc de raspuns.
Imobilul este in Cluj
Multumesc f mult de raspuns, am inteles acum cauza. Incadrarea in grad de risc seismic atrage dupa sine obligatia de consolidare. Daca am conveni totusi cu vecinii sa cerem aceasta expertiza si sa consolidam, ne ajuta acest grad de risc seismic atunci cand cei din vecinatate incep sa construiasca? Vecinii sunt in faza in care asteapta autorizatia de contructie pentru faza doi, adica sapat si construit f aproape de cladirea noastra.
Asta era de fapt problema de la care am plecat, cei din vecini au terminat o prima etapa in care au demolat o cladire si s-a resimtit puternic la noi, cu pagube care ne am consolat ca nu le putem imputa. Dar macar pentru viitor sa fim mai pregatiti
Eu incerc doar sa inteleg raspunsul care mi s-a dat anterior. Nu am luat decizia sa fac expertiza si atat. Incerc sa inteleg care sunt riscurile acestei optiuni.
Este vorba de un bloc cu mai multi locatari si unii chiar nu isi pot permite.
Chiar daca as fi la casa particulara este evident ca nu faci ce iti spune expertiza doar daca nu ai bani, nu ca nu ai inteles ce scrie acolo.
Multumesc de raspuns.
Am inteles partea cu expertiza tehnica pt incadrarea cladirii intr-o clasa de risc seismic. Aceasta expertiza atrage dupa sine obligatia consolidarii cladirii (evident, in cazul in care este considerata necesara).
Nu am inteles prea bine exemplul care l-ati dat. Adica cineva nu si-a consolidat cladirea, ca urmare a unei astfel de expertize, ulterior a apelat la instanta pt a cere despagubiri de la un potential vinovat, iar instanta a hotarat ca nu poate avea pretentii motivand ca existau alte cai inainte de ajungerea in instanta (presupun consolidarea cladirii?).
In cazul in care am inteles corect exemplul dat, inseamna ca eu as putea avea pretentii doar daca fac aceste consolidari.
Multumesc de raspuns.
Traduc raspunsul dvs punctual la intrebarile mele:
1. Doar expertiza MLPAT
2 Nu
3 Nu in mod obligatoriu

Referitor la studiul geo al terenului ma indoiesc ca va contine date care sa ne avantajeze
Referitor la fisurile produse de demolare (care este finalizata) nu am nici o dovada ca acele fisuri nu existau deja. Daca aveam o expertiza MLPAT facuta inainte de a incepe demolarea aveam sanse sa castig. Sau nu am inteles eu bine?
Eu daca cer expertiza MLPAT acum, ma va ajuta pentru viitoare pagube nu pt cele deja existente. Este practic imposibil ca expertul sa vada o fisura/crapatura si sa spuna ca e produsa de demolarea din august 2018 sau de uzura cladirii (vechi de 70 de ani).
In urma unor lucrari de demolare de linga blocul meu, mi s-au fisurat 2 pereti din apartament. Am facut sesizare la Primarie si ISC si ambii mi-au raspuns ca lucrarile au autorizatie si ca imi trebuie o expertiza MLPAT pt a stabili cauzele si masurile. Ma intereseaza ce pot face daca lucrarile VIITOARE vor continua sa produca pagube (urmeaza construirea unor blocuri de 30m).
Precizez ca blocul este vechi de 70 de ani, are balcoane fisurate etc.

Vecinii mei de bloc nu vor sa faca aceasta expertiza pentru ca ei nu au fost afectati (eu sunt pe coltul catre santier). Expertul tehnic nu face expertiza decat pe intreaga cladire.

Mi s-a explicat ca este nevoie de aceasta expertiza pentru a avea o imagine initiala a cladirii si pt a dovedi ca problemele cladirii nu existau deja inaintea inceperii lucrarilor.

1. Ce pot face acum pentru a putea avea pretentii in viitor?
2. Eventuala mea sesizare la ISC/Primarie/Politie nu va opri lucrarile imediat, indiferent de gravitatea pagubelor. Sesizarea mea initiala a primit raspuns dupa 3 saptamani, timp in care mie mi se miscau oalele pe soba. Exista o institutie care ma poate ajuta in timp real?
3. Ma ajuta pozele mele in instanta?

Daca expertiza MLPAT este unica forma de a imi proteja apartamentul ma gandesc sa suport eu costul pe intreaga cladire.
Multumesc