in anul 2006 un prieten de varsta a 3-a mi-a donat un loc de veci pentru care in 2006 am facut contract de concesiune. Ulterior dupa ce s-a incurcat cu o femeie a facut alt act de donatie la aceata femeie( dar dupa ce am facut eu concesiunea), deci locul de veci este pe numele meu.Femeia aceia mai poate emite legal vreo pretentie, desi s-au despartit de vreo 5 ani,iar pritenul senior a decedat acum vreo doua luni ?
multumesc
Daca donatia nu s a facut cu sarcina, nu prea avea cum sa o revoce donatorul....revocarea pe VCC a donatiilor se facea pt ingratitudine, surveninenta de copil si neexcutare de sarcini. Nu cred ca va incadrati in aceste situatii....
Si ar mai fi ceva de adaugat....pentru ca o donatie sa fie valabila, trebuie sa indeplineasca toate conditiile cerute de lege (de fond si de forma), este absolut necesar ca acel contract de donatie sa fie autentic! In caz contrar nu este o donatie valabila, astfel ca o donatie facuta ulterior unei alte persoane avand acelasi obiect, dar facuta de aceasta data asa cum cere legea, va fi valabila. Toate cele bune!
In conditiile in care dvs la data incheierii contractului detineati autorizatia de concesiune loc de veci,legal nu se puteau incheia acte de donatie,donatorul neputand prezenta document care sa ateste este titular al contractului de concesiune
Ce concesiune tot visati acolo???? :rofl::rofl: Stiti ce inseamna concesiune??? :)) D-ul ivulpasin poate face concesiuni catre alti numai daca poate afirma si ca ,,Statul sunt eu'' Donatia respectiva s-a facut asupra edificiului de pe ,,terenul loc de veci''. Nu poate fi donat ceva ce nu este al tau. :DDDDDDDDDDDDD Titularul unui drept de concesiune poate renunta la dreptul sau in favoarea altei persoane doar prin act autentic si daca sunt indeplinite toate cerintele legii, printre care si ca acea concesiune sa fi fost facuta pe perioada nelimitata, aviz prealabil, etc.
Regulamentul privind organizarea si functionarea cimitirelor si crematoriilor umane aflate sub autpritatea Consiliului Muncipal Bucuresti
Art. 12 - Unei persoane i se va putea concesiona pe termen nelimitat, numai un singur loc de înmormântare, cu recomandarea de a executa 2 sau 3 cripte.
Locurile concesionate pe termen nelimitat ºi cele de 25 de ani se pot transmite numai prin moºtenire sau prin donaþie. În aceste locuri vor putea fi înmormântaþi titularii concesiunii, soþii sau soþiile acestora, precum ºi ascendenþii ºi descendenþii lor. Pot fi înmormântate orice alte persoane, cu consimþãmântul titularului, cu rezervarea unui loc pentru titular. La punerea in posesie a locului donatarul va achita taxele de concesiune aferente terenului, conform Anexei 1.