avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie loc de veci

in anul 2006 un prieten de varsta a 3-a mi-a donat un loc de veci pentru care in 2006 am facut contract de concesiune. Ulterior dupa ce s-a incurcat cu o femeie a facut alt act de donatie la aceata femeie( dar dupa ce am facut eu concesiunea), deci locul de veci este pe numele meu.Femeia aceia mai poate emite legal vreo pretentie, desi s-au despartit de vreo 5 ani,iar pritenul senior a decedat acum vreo doua luni ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: mariani111 , utilizator 16:05, 9 Mai 2019
Nici eu nu m am referit la teren ci la dreptul de folosinta!
Inseamna ca am cazut de acord pana la urma. :D Insa ceilalti la asta s-au referit !
Cîte bordeie, atîtea obiceie.



Dosar nr.32570/3/2006
Hotarârea nr.1400/12.09.2007:

Potrivit art.13 si 15 din Regulamentul pentru Organizarea si Functionarea Cimitirelor Parohiale si Manastiresti din cuprinsul Eparhiilor Bisercii Ortodoxe Române, este interzisa vânzarea locurilor concesionate, dreptul de concesiune putând fi dobândit numai prin donatie si succesiune legala sau testamentara, orice conventie contrara fiind nula.


Regulamentul cimitirelor – Cluj Napoca:

Art.42. La baza efectuarii fiecarei transcrieri va sta un act notarial (certificat de mostenitor sau de legatar, act de donatie – autentificate) sau o sentinta civila definitiva in cuprinsul carora va fi specificat expres locul de veci ce face obiectul transcrierii, precum si calitatea dobanditorului.
Aceste documente si cererile aferente transcrierilor se arhiveaza si se pastreaza la Serviciul
administrare cimitire domeniul public.
Art.44. – 1. Prin acte intre vii, dreptul de folosinta se poate transmite intre rude pana la gradul IV de rudenie, pe baza declaratiilor autentificate la notar ale partilor interesate.


Da, ceea ce se transmite este dreptul aflat în patrimoniul titularului: dreptul de concesiune. ªi se poate transmite în funcţie de prevederile regulamentului adoptat de proprietarul cimitirului, fie el statul, fie o entitate privată.

Dinn 2014 la Cluj regulamentul cimitirelor prevede ca
Art. 39 Este admisă donaţia dreptului de concesiune între rude până la gradul III inclusiv sau între soţi, prin act notarial autentificat
[ link extern ]

Ce se poate face cand esti ruda de gradul 4 sau sot al unei rude de gradul 3, ingropat deja in acel loc?
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2019
mariani111, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie loc de veci tuilleries tuilleries Buna ziua! Am mostenit, in urma decesului tatalui meu, un loc de veci. Stiu ca acestea nu se pot vinde. As dori sa il donez unei alte persoane.Actul de ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire loc de veci naejcon naejcon Buna ziua, Exista un act normativ care sa reglementeze dreptul de mostenire pentru una sau mai multe generatii, a unui loc de veci concesionat intr-un ... (vezi toată discuția)
Intrarea in proprietatea unui loc de veci simi7705 simi7705 Buna ziua. Sotul meu a decedat acum 21 de ani iar la momentul acela eu i-am dat banii pentru a cumpara locul de veci cumnatului meu, fratele decedatului.Acesta ... (vezi toată discuția)