avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1486 soluții astăzi
Forum Activitate kosmingr

Activitate kosmingr

Tura de noapte este de la 23:00 pana la 7:30 dimineata.

Este practic o hală. Situată la marginea orașului. (Pe timp de noapte nu trece nimeni pe aici. ) Nu exista paznic, nu există alte persoane. Decât cel care este pe tura de noapte.
Va salut.
Lucrez la o firmă, în Giurgiu, iar pe timp de noapte este un singur angajat.
Patronul nu vrea sub nicio formă sa fie minimum 2 pe tura de noapte. Conditiile nu sunt chiar usoare datorita apei si uleiului de pe jos. Poti aluneca foarte usor. Sunt 10 masini CNC si strung manual, iar masinile sunt vechi curgând apa si ulei din ele.
Intrebarea mea este : Procedează corect lăsând un singur om pe tura de noapte?
Bună ziua.
Sunt angajat la o firmă, in orasul Giurgiu, cu C.I. de munca, si ieri am luat prima oara salariul de la aceasta firma. Mult sub asteptarile mele,
Am un contract de munca in care salariul brut este de 2200 lei, la 160 ore pe luna. In mod normal ar fi trebuit sa iau in jur de 1330 de lei(salariul net), in afara de salariul acesta, la aceasta firma exista si un spor de weekend de 2% si un spor de noapte de 25%. Am lucrat 21 de zile, am avut 6 zile lucrate in weekend, si 5 zile lucrate de noapte.
Salariul net pe care l-am primit a fost de 1347 de lei.
Dupa calculul meu ar fi trebuit sa iau in jur de 1500 de lei.
Ei mi-au spus ca mi-au calculat salariul in functie de cate zile lucratoare a avut luna august, cu cat are luna mai multe zile lucratoare, cu atat ar trebui sa iau mai putini bani, conform contabilului.

1.Nu este normal ca pentru cele 160 de ore legal muncite sa primesc salariul net cuvenit din brut(1330 lei) + sporurile de noapte si weekend?

2.Exista vreun program de salarizare care calculeaza astfel?

3.Salariul brut vaziaza in functie de numarul de zile lucratoare din luna? pentru ca ei asa au calculat. in contract nu este specificat acest lucru.

4.Schimbul 2 incepe programul de lucru la ora 15:00, si se incheie la ora 23:30. Nu este normal ca de la ora 22:00 pana la ora 23:30, sa fiu platit ca spor de noapte?

Patronul sustine ca el a calculat corect, eu nu cred.
Unde ma pot adresa pentru recuperarea banilor?
Multumesc.